Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea în parteneriat cu C.A.R.P. „Milcovul” Focșani și Asociația „Am talent!”, organizează un eveniment cultural dedicat Zilei Internaționale a Poeziei, joi, 21 martie 2024, ora 12.00, la Galeriile de Artă din Focșani.
În cadrul evenimentului, va fi lansat volumul de versuri al doamnei Constanța Cornilă, intitulat „Acolada iubirii”. Vor prezenta cartea: Culiță Ioan Ușurelu, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Radu Borcea, jurnalist și Petrache Plopeanu, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Asociația culturală „Am talent!” Vrancea lansează numărul 1(7) – anul II al Revistei de atitudine prin satiră și umor „Cu cioara vopsită”, avându-l ca redactor șef pe domnul Gheorghe Mocanu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Cu acest prilej, ne vom bucura de momente artistice și recital de poezie susținute de membrii Grupului Vocal Milcovia și ai Clubului de lectură și teatru „Împreună”.
Totodată, va fi vernisată expoziția de albume de artă și carte din colecțiile Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Ziua Internațională a Poeziei se sărbătorește anual pe data de 21 martie începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Această zi urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.
Vă așteptăm să ne fiți alături de Ziua Internațională a Poeziei la Galeriile de Artă din Focșani!

Manager,
Oana-Raluca Boian