Peste 100 de elevi de liceu din Focșani și Mărășești au participat la Programul pilot de mentorat în carieră Opening Opportunities, coordonat local de Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea și care se apropie de final.

În urma selecțiilor, 10 elevi din țară, din care 4 sunt din Vrancea, au fost invitați să participe pe 29 iulie la o zi de lucru în cadrul companiei Microsoft Romania.

Cei 4 elevi vrânceni sunt: Mihai Gonciar – Colegiul Național Unirea, Doni – Marius Ștefan – Colegiul Național Al. I. Cuza, Ioana Anghel și Ionuț Bratu – Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești și au fost selectați de mentorii lor, alături de alți șase elevi din Mediaș, Onești, Târgu Jiu, Târgoviște și Sibiu.

Liceenii vor avea ocazia să discute cu angajații Microsoft despre cum arată și este organizată o zi de muncă într-o companie multinațională, dar și despre cum pot ajunge să își cultive acele abilități de muncă necesare pe o piață de muncă unde tehnologia este parte integrantă. Elevii din Focșani se vor întâlni la București și cu voluntarii Microsoft care le-au fost mentori în ultimele patru luni.

Ne-am bucurat mult când am început să lucrăm cu voluntarii de la Microsoft România în acest proiect pentru că împărtășim aceeași viziune despre necesitatea ca elevii să aibă o imagine cât mai exactă a pieții muncii cât mai devreme, astfel încât să își poată valorifica la adevăratul potențial cât mai multe dintre abilități. Suntem foarte încântați că putem completa sesiunile de mentorat, pe care elevi le-au avut online în ultimele luni ale proiectului, cu această sesiune practică de activitate, care poate că le va oferi noi informații despre unde este cel mai nevoie de potențialul lor imens, în această lume din ce în ce mai tehnologizată„, ne-a declarat Elena Coman, TechSoup România – manager de programe.

În cadrul aceluiași proiect au participat, în luna mai, la un eveniment live în București șase eleve de liceu, din Focșani și Mărășești, la Impact Hub, unde patru tineri care lucrează în domeniul IT  fac performanță. Aceștia  i-au inspirat pe cei 100 de elevi care au participat la evenimentul live, să viseze, să muncească pentru visele lor și să aibă încredere că vor reuși. Proiectul acesta poate continua cu succes. Are pentru cine și are cu cine. Avem tineri minunați, inteligenți, cu un mare potențial, pe care trebuie să-i sprijinim să-și găsească încrederea și să le oferim cadrul necesar pentru a-și spori capacitatea de a crea tot ce-și doresc. Iar asta chiar putem face pentru ei.”– Margareta Tătăruș – bibliotecar formator, coordonatoarea proiectului Opening Opportunities în Vrancea

 1

Proiectului Opening Opportunities este un proiect de mentorat în alegerea carierei derulat de Asociația TechSoup România și Biblionet, cu sprijinul Microsoft România, în care mentori Microsoft ajută liceeni să își dezvolte un plan de carieră.