Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea vă prezintă și vă invită la

evenimentele organizate în luna august:

 

Marți, 5 august, ora 11.00,  Sediul Central (str. M Kogălniceanu 13)

  • Primului Război Mondial:  100 de ani –  Vrancea eroică

Din program:

  • LANSARE DE CARTE: Mărășeștii în fapte și imagini – O istorie în date, prezintă autorii profesor Aurel Neculai și profesor Stănel Ion.Marasestii in fapte..
  • Vernisarea expozițiilor tematice de carte curentă, imagini și documente din colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene Vrancea parter și etaj:

Primului Război Mondial: 100 de ani –  Vrancea eroică

Primul război mondial în literatură

Scriitori eroi

  • Prezentarea unor documente inedite din colecții  personale cu tema primului război mondial

Joi, 7 august, ora 11,00  –  Sediul central

  • LANSARE DE CARTE:  Cartea inimii autor  Hristache Lungu.

Cartea inimiiVolumul va fi prezentat de dna. Teodora Fîntînaru – director al Bibliotecii Județene Vrancea, dna Laura Breană –reputat jurnalist, redactor Monitorul de Vrancea,  dl. Gheorghe Neagu – președinte al Asociației Culturale Duiliu Zamfirescu și nu în ultimul rând de dl. Constantin Marafet editorul cărții.

Vineri,  8 august, ora 14,00 – Sediul central

  • LANSARE DE CARTE: Scriitorul de vagoane și alte povestiri aproape adevărate Editura Tracus Arte, 2014), autor Alex Pleșcan.

Scriitorul de vagoaneEveniment literar organizat de Biblioteca Județeana Vrancea în parteneriat cu Instituția Prefectului Vrancea. În prezența autorului vor vorbi despre  volumul  Scriitorul de vagoane și alte povestiri aproape adevărate  dna. Teodora Fîntînaru – Director al Bibliotecii Județene Vrancea, dna profesor Mihaela Neagu, dl Traian Negulescu Director al Direcției Județene pentru Cultura Vrancea.

25 -29 august Luni-vineri, intre orele 16.00-19.00 –  Grădina Publică

  • Biblioteca de vacanță – ediția a VIII-a

BIBLIOTECA DE VACANŢĂ va avea loc în  perioada 25 – 29 august, între orele 16.00– 19.00 și anul acesta are ca partener Editura Litera.

IMG_11861În Grădina Publică din Focșani comunitatea focşăneană  beneficiază gratuit de aceleaşi servicii ca şi la sediile bibliotecii: înscriere, împrumut, restituire, consultare şi rezervări de titluri, prin acest  program, ce se înscrie în manifestările de tradiţie ale Bibliotecii Judeţene, având rolul de a promova şi stimula lectura în familie şi de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de cititori.

Ajunsă la a VIII-a ediţie, Biblioteca de Vacanţă este o veritabilă sărbătoare a lecturii în aer liber ce îşi aşteaptă şi anul acesta cititorii interesaţi de cunoaştere. Aceştia vor putea descoperi mai multe informaţii despre serviciile şi colecţiile deţinute, biblioteca realizând în acest fel şi un sondaj al gusturilor de lectură ce va fi folosit în politica sa de achiziţii.

 

29 august, ora 16.00 – Grădina Publică

  • Închiderea programului Bibliovacanța

Închiderea cluburilor gratuite organizate în perioada vacanței de vară la Secția pentru copii și tineret Oana Diana Renea a Bibliotecii Județene Vrancea.

La cele 6 cluburi de lectură, desen, hand-made, film, balet și clubul adolescenților de inteligență emoțională s-au înscris peste 170 de elevi, care își vor petrece vacanța de vară într-un mod activ, instructiv și recreativ în  bibliotecă.

Participanții la cluburi elevi și voluntarii care au sprijinit desfășurarea acestor cluburi vor fi răsplătiți cu diplome și alte surprize la festivitatea de închidere a cluburilor.