Biblioteca Județeana Duiliu Zamfirescu Vrancea vă invită la sediul centraljoi, 17 iulie, ora 11.00,  la o nouă întâlnire cu Scriitorul din bibliotecă, proiect ce își propune să promoveze activitatea literară a scriitorilor vrânceni și să valorifice memoria locală, aducând mai aproape de cititori,  oamenii–scriitori, cărţi și poveştile  adevărate aflate în spatele acestora.

 Astfel, în această lună cititorii noștri  o vor putea cunoaște și descoperi în bibliotecă  pe scriitoarea Janine Vadislav care le va face sugestii de lectură, va da autografe și va răspunde la întrebările acestora.

Janine Vadislav este laureată în două rânduri a Salonului Literar Dragosloveni, autoare a mai multor romane în care Focşaniul de altă dată este mereu prezent, realizatoare a zeci de emisiuni culturale și ea însăși o promotoare a culturii populare, a scriitorilor şi artiştilor vrânceni.

Janine Vadislav a debutat editorial  în 1999,  cu volumul de povestiri  Dulcea si tandra mea fiară. Scrierile autoarei au apărut, rând pe rând, în anul 2000 Grădina desfătărilor – roman și Păpușile care plâng – povestiri, volumul de povestiri Eva sau nostalgia polilor – apărut în 2007  urmate de  romanul Raiul în 2012.

Despre ultimul volum Omul negru –  povestiri, apărut în 2014, la Editura Terra, editorul Costică Neagu spune că cititorul are parte de: o proză de atmosferă, de instrospecţie, care configurează imaginea amplă şi clară a unui oraş de altădată, cu oameni veniţi din locuri şi culturi diferite”.

“Am readus la viaţă o parte din spiritul acelor focşăneni, unii dintre ei cu adevărat speciali prin felul de a fi, a gândi, a trăi, dar şi refugiaţi din perioada celui de al Doilea Război Mondial, care au lăsat tot ce au avut, rude, prieteni, în Bucovina de Nord, în ţinutul Herţei, Basarabia ori Polonia. Personajele mele au ca punct de pornire persoane reale, pe care le-am cunoscut bine, dar care nu mai sunt printre noi.”, spune autoarea Janine Vadislav despre volumul Omul negru.

Pe masa de lucru a scriitoarei Janine Vadislav se află, în prezent, romanul Veghea cuviosului Vili Glaser, ce va vedea lumina tiparului în luna septembrie a acestui an.

Janine Vadislav a colaborat cu ziarul Milcovul și Ziarul de Vrancea remarcându-se prin prezența sa activă în presa culturală vrânceană fiind reporter  și realizator de emisiuni culturale în perioada 1995 – 2014 la STF și Atlas TV, iar din 2002 și până în acest moment este corespondent Prima TV București.

 Vă invitam joi, 17 iulie, ora 11.00, acasă la bibliotecă să o cunoaștem împreună pe scriitoarea Janine Vadislav și să aflam poveștile fascinante și adevărate ce se ascund în scrierile autoarei.