Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea organizează, în perioada 07 – 11 august 2017 un club pentru iubitorii de mistere. Și nu orice fel de mistere. Mistere matematice. Clubul se adresează copiilor din clasele V-VIII și vor începe zilnic la ora 10 fix. Așa cum v-am obișnuit grupa va fi formată din maxim 15 copii (capacitatea sălii).

Vă așteptăm pentru înscrieri 01- 04 august la nr.  de tel. 0237/626646 sau la sediul Secției pentru copii și tineret Oana-Diana Renea .

MATEMATICA E ÎN VACANȚĂ este titlul atelierelor  susținute de  doamna profesor Mirela Pîrvu, dascăl dedicat acestei frumoase profesii  care  a ales să împartă bucurie copiilor în vacanța mare. Vor fi jocuri și enigme, probleme distractive, de logică,  de atenție sau perspicacitate și timpul va trece foarte ușor. Prin intermediul jocului matematic, matematică serioasă se va transforma, îmbrăcând o haină nouă, veselă și atractivă.

În acest fel, copiii vor fi atrași de stilul jucăuș și accesibil sub formă interactivă în care vor fi prezentate informațiile matematice:

  1. Aritmogriful și spărgătorii de coduri
  2. Invarianți și jocuri: dame, șah, domino
  3. Pavare și colorare
  4. Strategii de numărare
  5. Citirea și interpretarea graficelor

 

Prin clubul  de matematica distractivă ne propunem stimularea intelectului, a gândirii logice, a judecății matematice la copii, așa încât matematica să fie cunoscută ca o disciplină plăcută și atractivă.  (– Maria-Cristina Olaru coord. Secția pentru copii și tineret)