La Secția pentru copii și tineret continua cluburile gratuite de vara- BIBLIOVACANȚA. Ce am mai făcut în acesta săptămână:

HAND MADE: Mâinile copiilor au fost împodobite cu brățărele lucrate de ei cu migală și răbdare au mai făcut flori,  lebede maiestoase din hârtie și marionete din șosete. Și apoi s-au jucat de-a TEATRUL DE MARIONETE,  au inventat povești iar cu PLASA DE VISE am pescuit cu grijă lebede, fluturi și broscuțe.

LECTURĂ 1: SUPA DE CUVINTE , la grupa mică, a fost o alta provocare pentru cei mici care au descoperit nume de orașe, fructe sau flori și  alte cuvinte ascunse în careuri. Nu a contat că nu știam să citim(cei de 6 ani) eram responsabili cu separarea și colorarea cuvintelor. A fost totul corect s-a lucrat pe echipe și la sfârșit  s-a făcut un clasament al celor mai corecte rezolvări și am fost răsplătiți cu aplauze.

LECTURĂ 2: Cei mai mari au făcut o călătorie imaginară în LECTOPIA – insula cărților și au făcut un exercițiu de imaginație despre ce se întâmplă atunci când naufragiezi pe o insulă pustie . Tema nu i-a speriat și s-au așternut pe scris…. Idei multe, diferite și frumoase ce s-au născut din călătoriile imaginare pe care le-au citit în fața colegilor de grupă. Aplauze, comentarii și râsete pe marginea celor scrise. Am uitat să ne uităm la ceas și timpul a trecut foarte repede.

ENGLEZĂ: OLIMPIADA MINCIUNILOR, a fost grea dar copii au trecut cu toții testele <<crude>> la care au fost supuși. Au trebuit să recunoască dacă spun minciuni și să spună ce cred ei despre acest lucru. Și a urmat marea păcăleală unde au fost serviți cu diverse produse, care la prima vedere erau dulci dar gustând realizau gustul adevărat al minciunii și astfel au învățat cât de important este să spui adevărul celor din jurul tău.  Au făcut și un pic de englezo-matematică aplicată și au pornit de la 4+4=8BUZZ urmate de exerciții de cunoaștere.

PICTURĂ: Pentru că este vară și vara este plină de flori colorate copii au umplut paginile de culoare și au desenat și pictat florile așa cum le vad ei. Flori și Mozart – așa a decurs întâlnirea la care cei mici au pictat pe acordurile muzicii clasice  și vă vom arăta și ce a ieșit din această îmbinare plăcută a artelor. Temele sunt orientative și dacă veți vedea maimuțe sau mașini acesta înseamnă că s-au simțit bine, au fost relaxați și și-au folosit imaginația. De la Mozart am trecut la muzica estivală, o trecere subtilă pe care  auditoriul aproape nu a sesizat-o și a continuat să picteze.

FILM: CARTEA ȘI FILMUL Încă nu ne-am hotărât ce vedem astăzi, dar propunem copiilor ecranizări ale unor cărți din programa școlară: Cei trei muschetari (Alexandre Dumas), Viața lui Pi (Yann Martel), sau Cum să-ti dresezi Dragonul (Cressida Cowell). Este un club la care votăm democratic ce dorim să vedem din colecția multimedia a bibliotecii , alegem filmul  și vă spun acasă ce au văzut.

Și …. întâmplări din bibliotecă:

Am serbat ziua unui coleg de la clubul de lectură, am cântat pentru Alex, ne-am bucurat  și emoționat și la final am mâncat dulciuri.

La engleză am povestit cum ne-au căzut dințișorii și cum am găsit bănuții de la Zâna Măseluță.

La desen am avut alături de noi pe Livia Alexandre, care locuiește în Franța Toulousse și care a venit împreună cu verișorul ei la club. Nu știa limba română așa că am folosit ca limbaj universal desenul și un pic de engleză.