IMG_9414Aceasta este deviza pe care bibliotecarii au împrumutat-o de la un utilizator, pentru a-i îndemna pe micii şi marii cititori să beneficieze, cu încredere, de serviciile pe care le oferă Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea la toate secţiile sale.

Acum, când mai sunt câteva zile până la începerea anului şcolar, biblioteca este alături de copiii şi tinerii deja înscrişi, sau de cei care-i vor păşi pentru prima dată treptele, oferind acestora multe cărţi şi servicii noi.

Astfel, după ce biblioteca a organizat în această vară peste 10 tipuri de cursuri adresate tinerilor şi celorlalte categorii de public şi a continuat cluburile de vară organizate pentru copii, după ce a invitat publicul iubitor de lectură şi film în Grădina Publică la Biblioteca de vacanţă, a venit rândul colecţiilor şi rafturilor de bibliotecă să-i întâmpine pe utilizatorii curioşi, cu peste 2000 de volume noi, reprezentând 710 titluri din literatura română, universală, ori din alte domenii, achiziţionate numai în această vacanţă.

De asemenea, utilizatorii care vor vizita sediul central din Str. MihailIMG_9423 Kogălniceanu Nr. 13, vor putea beneficia, gratuit, pe lângă împrumutul cărţilor la domiciliu, lectura periodicelor, consultarea legislaţiei, a bazei de date a bibliotecii şi accesarea internetului şi de permise noi de intrare, tip card. Acestea vor fi eliberate la început utilizatorilor nou înscrişi, urmând ca serviciul să se extindă şi la celelalte categorii de public.

Secţia pentru Copii și Tineret “Oana Diana Renea” a pregătit pentru micuții cititori  titluri noi și atractive,  iar cei care au fost fideli în  timpul vacanței de vară vor fi premiați cu rechizite și cărți.

Programul Biblioteca dăruiește va continua la toate secțiile bibliotecii oferind, gratuit, noilor înscriși câte o carte, pentru a menține interesul pentru lectură și pentru promovarea cărții, în sens larg.

Reamintim că înscrierea la bibliotecă este gratuită  pentru orice locuitor din județul Vrancea și se face  în baza cărții de identitate. De asemenea,  sunt puse la dispoziția utilizatorilor o serie de  servicii gratuit: eliberare permis, împrumut la domiciliu/sală lectură, împrumut interbibliotecar, rezervări de carte/prelungiri termene de împrumut prin telefon sau e-mail (cititori@bjvrancea.ro ) , acces la programul de legislație LEX EXPERT, acces la Internet în sălile multimedia și la catalogul on line al bibliotecii (www.bjvrancea.bjvrancea.ro) iar Centrul de formare al bibliotecii oferă în continuare, posibilitatea de a urma diverse cursuri de formare.

Pentru noi este o bucurie mereu înnoită să trăim emoţiile începutului de an şcolar, alături de elevii înscrişi la bibliotecă şi nu numai.

Echipa Bibliotecii Județene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea urează mult succes în noul an școlar, cu rezultate deosebite preșcolarilor, elevilor, studenților și cadrelor didactice.

Vă așteptăm cu drag la Bibliotecă!