În acest an, România sărbătoreşte împlinirea a 10 ani de la intrarea în Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007) –  moment de istorică însemnătate, care a marcat revenirea deplină în lumea democratică occidentală şi debutul participării României, ca stat membru UE cu drepturi depline, la procesul decizional european.

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a pregătit pentru publicul focşănean, cu prilejul aniversării ZILEI EUROPEI10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană,  la Secția Pentru Copii și Tineret și Sediul Central, expoziţii de carte cu tematică europeană, info-chioșcuri cu materiale despre rolul și activitatea Parlamentului European, expoziții de desene și sesiuni de informare despre Uniunea Europeană și atribuțiile acesteia.

Acţiunile se înscriu în proiectul CINE? CE? CUM DECIDE?, proiect inițiat de către Biblioteca Județeană Vrancea în anul 2011 şi care are drept scop amenajarea de puncte de informare INFO EUROPA, destinate comunităţii. Urmare a colaborării și a parteneriatelor încheiate, acest proiect este susținut de către Biroul Parlamentului European din România și de către Spațiul comunitar European, care ne-au oferit materialele informative.

Marți, 9 mai, începând cu ora 9.30, la Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene, vor avea loc  sesiuni de informare și activități interactive, la care vor participa elevi și preșcolari de la următoarele unități școlare: Școala Ștefan cel Mare Focșani (coordonator înv. Coma Alina), Grădinița nr. 3 Focșani (coordonator prof. înv.primar Cristea Maria) şi Grădinița nr. 15 Focșani (coordonatori prof. înv.primar Virginia Dorobăț și Alexe Oana).

Bibliotecarii au pregătit, pentru micii cetățeni europeni, informații, pe înțelesul lor, privind drepturile copiilor în UE, materiale informative, o sesiune de întrebări și răspunsuri, urmate de discuții libere cu privire la semnificaţiile Zilei Europei și Comunităţii Europene.

Copiii își vor folosi originalitatea și talentul  și vor lucra două postere originale dedicate acestei aniversări, ce vor fi expuse la bibliotecă, după cum ne declară Maria Cristina Olaru, coordonator Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Judeţene.

Vă invităm să vizitaţi secțiile bibliotecii și punctele INFO EUROPA. De asemenea, reamintim concurenţilor care s-au înscris în Proiectul European Înflorim Europa data limită de aducere a lucrărilor este 10 mai 2017. Biblioteca va organiza o expoziție online a lucrărilor participante la acest proiect, lucrările originale fiind expediate la Bruxelles.