În perioada 21-22 august 2017, va avea loc în Varşovia Congresul Internaţional al IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions), intitulat World Library and Information Congress, care va cuprinde şi o sesiune de jurizare a unor postere de promovare a serviciilor şi programelor Bibliotecilor Publice realizate de către bibliotecari din întreaga lume.

În urma concursului de aplicaţii, câştigătorii din ţara noastră sunt Raluca Bucinschi – Biblioteca Naţională a României şi Margareta Tătăruş – Biblioteca Judeţeană Vrancea. Tema posterului participant în concurs din partea Bibliotecii Judeţene Vrancea este From library volunteers to community engagers. Posterul a fost realizat de către Margareta Tătăruş, trainerul Bibliotecii Vrancea.

IFLA este o asociaţie profesională internaţională care reprezintă interesele bibliotecilor publice şi are ca scop promovarea accesului liber la informaţiile de interes de public. A fost fondată în Edingburg, Scoţia, în anul 1927. În prezent numără 1300 de membri din aproximativ 140 de ţări. La Congresul IFLA de la Varşovia vor participa reprezentanţi ai Bibliotecii Publice din întreaga lume.

Îi dorim colegei noastre, Margareta Tătăruş, succes la această reuniune de prestigiu a bibliotecarilor din bibliotecile publice din întreaga lume.