Biblioteca Județeana Duiliu Zamfirescu Vrancea a invitat elevii, în luna aprilie 2017, să participe la Proiectul european intitulat „Înflorim Europa”, inițiat de Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna, asociație non-profit belgiană.

Având scopul de a încuraja exprimarea artistică cu ajutorul imaginilor, proiectul a constat în conceperea unor desene florale originale sau pe baza unor șabloane  folosind tehnici originale sau clasice.

Vrâncenii noștri au dat dovadă de talent, inspirație și creativitate fie prin folosirea și îmbinarea culorilor (ulei, acuarele, acrilic,  carioci sau creioane sau prin utilizarea și aplicarea altor materiale: lipici, zahăr, orez, frunze presate, pistile de flori, decupaje, hârtie creponată, ojă, coji de ouă, materiale textile sau ață. Astfel  banalele foi albe cu șabloane de flori s-au transformat în lucrări originale care nu seamănă între ele.

Diversitatea lucrărilor este dată și de participanți la acest proiect care sunt mai mici sau mai mari, începând cu grupele de grădiniță și ajungând la elevi de liceu.

Cele 147 de lucrări finalizate sunt expuse și prezentate de bibliotecă într-o expoziție on-line pe site-ul bibliotecii și pe care vă invităm să o vizitați.

Lucrările autentice, tentă personală, care au îmbinat armonios culorile sau au folosit materiale inedite au fost selectate și au plecat spre Bruxelles unde vor participa la expoziție internațională cu lucrări trimise din 27 de țări.

Cu ocazia Zilei de 1 Iunie 2017, Ziua Internațională a Copilului se va organiza o expoziție cu toate lucrările participante la acest proiect,  la Galeria Arthis de la Bruxelles, în prezența autorului FRANK LIEFOOGHE și a reprezentanților instituțiilor de la Bruxelles.

Expoziția tinerilor artiști, din care fac parte și vrâncenii noștri, va fi deschisă publicului larg până în data de 20 iunie 2017.

Biblioteca mulțumește tuturor participanților pentru străduința, originalitatea și talentul  dovedit prin lucrările  trimise.

 

Deoarece au fost 147 de lucrări și aproape tot atâția participanți menționăm mai jos doar unitățile școlare și cadrele didactice care s-au implicat în coordonarea elevilor participanți:

Colegiul Național Al I. Cuza Focșani – prof. Ovidiu Opaiț

Liceul de Arta “Gheorghe Tattarescu” Focșani – prof. Dumitru Ștefan

Școala Ștefan cel Mare Focșaniînv. Alina Coman

Grădinița nr. 3 Focșanied. Maria Cristea

Grădinița nr. 15 Focșanied. Virginia Dorobăț, Oana Alexe

Școala Gimnazială VulturuMihaela Balosin, Petruța Ferăstrăoaru

Școala Gimnazială MilcovulMariana Șerban

Școala Gimnazială CârligeleMariana Coșereanu, Ion Herțig, Gina Herțig

Școala Gimnazială nr. 8 Focșani –

Școala Ion Basgan  Focșani

Școala Gimnazială SuraiaCamelia Sandu

Școala Gimnazială NăneștiValentina Tofan

Centrul de zi Dănuț Broșteni  – Elisaveta Norocea

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă MihălceniGina Manolache, Florina Merloiu

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă MăicăneștiNicoleta Negru, Carmen Carp, Ioana Radu, Claudia Tudorancea, Negru Lucian Radu