3000 de volume lăsate prin testament Bibliotecii Județene Vrancea vor constitui Fondul documentar Mircea Dinutz

Scriitorul Mircea Dinutz, prieten și apropiat colaborator al bibliotecii, a decis, încă din timpul vieții, să doneze Bibliotecii Județene Vrancea, prin testament, întreaga bibliotecă personală.

La sfârșitul anului 2013, cu sprijinul familiei, donația  a ajuns în rafturile Bibliotecii “Duiliu Zamfirescu” Vrancea și se  află în stadiul de prelucrare.

Astfel,  în memoria scriitorului,  Biblioteca Județeană va constitui Fondul documentar Mircea Dinutz, care cuprinde peste 3000 de volume, documente, manuscrise, fișe de lectură, dactilograme și altele.  Acesta va reprezenta o importantă sursă de cercetare pentru elevi, studenți și pentru toți cei care vor dori să aprofundeze studiile filologice și de literatură română și universală.

În prelucrarea acestui fond reprezentativ, vom beneficia de implicarea și sprijinul doamnelor profesoare Ramona Cherciu, Teodora Bentz,  Milea Sorina și Ana Maria Cornilă-Norocea, eleve de elită ale profesorului Mircea Dinutz.

Este prima oară când biblioteca beneficiază de o donație prin act testamentar a unei întregi biblioteci personale.

A reprezentat un semn de mare încredere în instituția noastră și de aceea trebuie să ducem la capăt, ca un gest de recunoștință perpetuă, organizarea acestui fond documentar, reprezentativ pentru biblioteca noastrăcare-i va purta numele. (Teodora Fîntînaru – director Biblioteca Județeană Vrancea)

Pentru comemorarea unui an de la dispariția din viața culturală a Vrancei, a scriitorului Mircea Dinutz, instituția noastră a pregătit la începutul acestei săptămâni, o expoziție  de carte și imagini din arhiva bibliotecii, ce reflectă activitatea omului de cultură,   care a avut o permanentă legătură de suflet cu biblioteca.

Cu același prilej, doamna profesoară Ana Maria Cornilă-Norocea va  lansa volumul  Identități critice  dedicat mentorului și criticului  literar Mircea Dinutz, eveniment  care va fi în curând găzduit la bibliotecă.