Ce poate să fie mai frumos și mai onorant, decât să avem la Târgul de carte, în cea de a patra zi, un prieten drag al bibliotecii, o personalitate culturală cunoscută, care și-a dedicat întreaga sa viață promovării unor mari nume ale culturii și istoriei noastre!

Este vorba despre criticul literar, profesorul Ionel Necula, care s-a aplecat cu interes și asupra culturii vrâncene, în general, de ieri și de astăzi, lăsându-ne câteva lucrări de referință remarcabile pentru literatura noastră vrânceană.

Evenimentul a fost moderat de Oana-Raluca Boian, managerul Bibliotecii Județene Vrancea și de Claudia Hanganu, șef birou Comunicarea colecțiilor. Ne-a fost alături doamna Geanina Bârlădeanu, poetă, membră a Cenaclului „Dimitrie Dăscălescu”, găzduit de biblioteca noastră, care a prezentat personalitatea scriitorului Ionel Necula, originar din Tecuci.

Cu peste 100 de volume scrise și peste 4000 de articole publicate în reviste culturale, scriitorul Ionel Necula a prezentat astăzi volumul de eseuri „Ion Petrovici – Recurențe”, vol. 3, editat la Editura StudIS, Iași, în anul 2021, acesta fiind un omagiu adus filozofului Ion Petrovici.

„Petrovici nu este gânditorul pe care să-l poți aborda printr-o singulară aplecare asupra vieții și dispunerilor sale filosofice. El reclamă reveniri, recurențe, relecturi și numai după mai multe adăstări epistemice ni se dezvăluie în toată complexitatea ipostazelor sale cărturărești”, ne-a dezvăluit criticul literar Ionel Necula.

Îi mulțumim domnului profesor pentru participare, pentru că a reușit să ne fie alături la Târgul de carte și îi dorim să scrie mai departe, cât mai mult!

O revedere plăcută, caldă, care a reunit scriitori vrânceni, bibliotecari și oameni care iubesc lectura și cartea!