Evenimentul moderat de către doamnele Oana-Raluca Boian, managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Maria-Cristina Olaru, bibliotecar, a fost unul deosebit și plin de semnificații.

Îndrăgita scriitoare pentru copii, Irene Postolache, a vorbit publicului larg despre cărțile sale de povești, pline de tâlc, amintind și de ultimele sale publicații editoriale, intitulate „Un iepuraș cât o lingură de mare”, Editura Junimea, 2022 și „Cine-i hoțul? Teatru pentru copii”, Editura Creator, 2022.

Autoarea a mărturisit că pentru a scrie frumoasele povești, aceasta își caută inspirația în inima vie a naturii, în copilărie și viețuitoare, precum și faptul că unele dintre volume au fost scrise în doar trei zile, altele, în două-trei luni.

Citind în premieră fragmentul „O săptămână fără jocuri video”, din cartea „De ce se bat pisicile?”, scriitoarea a menționat faptul că volumul, încă nelansat, va apărea în curând. După spusele dânsei, romanul prezintă o poveste inventată, însă cuprinde și întâmplări din copilăria sa poznașă.

Alături de doamna Irene Postolache, a fost și ilustratoarea volumelor de povești, doamna Anda Toma, care a povestit publicului despre felul în care dă viață ilustrațiilor pline de magie, din fiecare poveste.

La eveniment au luat parte elevi din clasele a IV-a, din cadrul Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny, însoțiți de doamna prof. învățământ primar Loredana Badașcă, precum și elevi din clasele a VI-a și a VIII-a, din cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Basgan”, însoțiți de doamnele prof. învățământ primar Țandără Mariana, Păun Mihaela, Ciobotaru Elena și de domnul prof. învățământ primar Catană Marius.

În încheierea evenimentului, doamnele Irene Postolache și Anda Toma au oferit autografe și i-au îndemnat pe copii să se lase învăluiți de magia poveștilor.

Mulțumim cadrelor didactice și copiilor pentru participare și implicare!