Astăzi, în ultima zi a Târgului de carte de la Focșani, Irene Postolache, una dintre cele mai prolifice autoare de literatură pentru copii, și-a lansat cele mai recente volume ale sale, intitulate „Un iepuraș cât o lingură de mare”, Editura Junimea, 2022 și „Cine-i hoțul? Teatru pentru copii”, Editura Creator, 2022.

Scriitoarea a avut-o alături și pe ilustratoarea cărților, doamna Anda Toma.

„Un iepuraș cât o lingură de mare” este încă o surpriză plăcută, care ridică ștacheta de vârstă a cititorului și deschide discret o ușă pe care se pot strecura și cei mai mari, pentru un serie de povești despre dragoste, prietenie, bunătate, încredere, insinuate cu suficientă abilitate narativă încât să nu cadă în păcatul moralizării păguboase.

La eveniment au luat parte cu mare nerăbdare și entuziasm, elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” din Focșani. Micii școlărei care ne-au bucurat cu prezența, au fost de la clasa a II-a, însoțiți de prof. învățământ primar Neață Carmen și de la clasa a III-a, însoțiți de prof. învățământ primar Miron Anicuța Nicoleta, precum și de doamna prof. învățământ primar Alina Dima, director al Școlii Gimnaziale „Ion Basgan”.

Elevii coordonați de doamna Miron Anicuța Nicoleta, au pus în scenă piesa de teatru „Pernă rece, pisoi cald”, din cartea „Cine-i hoțul?” și i-au încântat pe toți cei prezenți cu scene vesele și foarte bine jucate.

Povestea „Frunzele împărătesei”, a avut parte de o nouă interpretare, cei mici fiind provocați să inventeze un alt final al poveștii.

Evenimentul a fost moderat de către doamnele Oana-Raluca Boian, managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Maria-Cristina Olaru, bibliotecar.

Felicitări tuturor copiilor și mulțumim pentru participare!