În cea de a treia zi a Târgului de carte a avut loc un eveniment aparte, moderat de doamnele Oana-Raluca Boian, managerul bibliotecii și bibl. dr. Teodora Fîntînaru.  Este vorba despre lansarea  antologiei „Zile și întâmplări de neuitat din Vrancea de altădată”, un rezultat de excepție, fiind o continuare a proiectului bibliotecii „Povestea străzii mele”.

Volumul editat de instituția noastră cuprinde texte de nivel academic, prin care anumite momente istorice sunt așezate în prim plan, pentru a putea fi receptate mai ușor de cititori, texte memorialistice, în care autorii au făcut parte din eveniment și texte literare, evocatoare, nelipsite de substratul biografic. De asemenea, cartea este însoțită de ilustrații prețioase, cărți poștale de epocă și fotografii reprezentative.

Antologia beneficiază de contribuții valoroase, de nume cunoscute și recunoscute ale Vrancei, colaboratori consacrați ai bibliotecii noastre, cărora le mulțumim pentru încredere și pentru că au susținut acest proiect.  O mare parte din echipa redacțională a fost prezentă la acest eveniment remarcabil. Ne-am bucurat și am fost onorați să îi avem alături, în această frumoasă seară, pe poetul, prozatorul și scriitorul Liviu Ioan Stoiciu și pe prozatoarea Doina Stoiciu.

Volumul lansat este dedicat, cu toată recunoștința, celor 110 ani de la inaugurarea Bibliotecii Publice din Focșani, în anul 1912, și celor 100 de ani de la redeschiderea ei după sfârșitul Războiului de Întregire Națională.

Momentul artistic care a încântat publicul numeros a fost susținut de doamna Maria Murgoci, director al Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, și Ionuț Bălăjel, solist.

Mulțumim tuturor invitaților și iubitorilor de lectură care au luat parte la acest minunat eveniment!

Vă invităm, dragi cititori, să descoperiți în această antologie teme specifice, teme istorice ale județului nostru cu momente semnificative, întâmplări, evenimente, personaje! Merită!