Joi, 24 august, ora 11.00, la Biblioteca Județeană Vrancea – Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, are loc festivitatea de închidere a ediţiei de anul acesta a BIBLIOvacanţei.

Ajunsă la a IX-a ediție, BIBLIOvacanţa a cunoscut, în toți acești ani, un succes deosebit, reuşind ca  prin multitudinea şi varietatea cluburilor pe care le-a oferit, să răspundă nevoii de petrecere a timpului liber a tuturor participanţilor.

Astfel, la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene Duiliu Zamfirescu Vrancea, în perioada vacanţei mari, s-au desfăşurat Cluburile gratuite de vacanță destinate elevilor, unde aproximativ 50 de copii au trecut zilnic pragul bibliotecii, s-au distrat, au învățat și au socializat.

Cei care au ales să-şi petreacă timpul liber în mod plăcut și creativ la bibliotecă au participat,  timp de 8 săptâmâni, la 6 cluburi  gratuite de vacanță: lectură, pictură, handmade, film, engleză și matematică distractivă. Și anul acesta partener în acest proiect a fost Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din cadrul IPJ Vrancea, reprezentat de dna. cms. Monica Manolache și sbcms. Crina Toader care au prezentat copiilor proiectul Vacanță în siguranță,  prin jocuri interactive, cu reguli despre siguranța rutieră, pe internet, la școală, pe stradă și acasă.

Intitulat La revedere Bibliovacanța, evenimentul de final este dedicat participanţilor, voluntarilor şi colaboratorilor implicaţi şi, deopotrivă,  părinţilor şi bunicilor ce vor fi prezenţi alături de noi. Va fi un prilej de bucurie pentru toţi cei peste 200 de copii care au participat în această vară la cluburi, care se vor întâlni şi vor schimba păreri despre activităţile la care au participat. 

Aceştia au pregătit împreună cu bibliotecarii, voluntarii şi coordonatorii de cluburi activităţi diverse şi mici surprize. Mici puneri în scenă pregătite la clubul de lectură, expoziţii ale obiectelor manufacturate cu grijă la clubul de hand made, expoziţie de desene și afise, dansuri interactive la clubul de engleză şi o scurtă trecere în revistă a tuturor cunoştinţelor acumulate în această vară, înmânarea diplomelor pentru voluntari şi participanţi, vor fi principalele repere ale evenimentului.” (bibl. Olaru Maria Cristina –  coordonator Secția pentru copii și tineret)

Biblioteca Judeţeană Vrancea mulțumește voluntarilor și colaboratorilor care continuă să contribuie la derularea proiectului BIBLIOVACANȚA: Pompilia Bărbosu (profesor limba română), Sibechi Constantina (pedagog terapeut), Marilena Şerbănuţ (trainer certificat ANC), Dumitru Laura, Dumitru Ștefan și Lăduncă Mihai (profesori artă plastică), Virginia Dorobăţ,  Oana Alexe (prof înv. preșcolar), Mirela Pârvu (profesor matematică),  cms. Monica Manolache și sbcms. Crina Toader (Inspectoratul Județean de Poliție).

În acest proiect derulat pe toată perioada vacanței de vară sunt implicate o frumoasă echipă de voluntari, elevi și studenți: Pîrlog Andra Teodora, Mocanu Roxana-Paula, Cătănoiu Alexandra, Ghidiu Codrin, Paul Ungureanu, Ana Maria Lazăr,  Nica Claudia, State Andreea, Oprea Simona, Dănilă Florentina, Năstase Alexandra, Sebe Alexandra, Semaca Alexandra Mihaela,  Saghin Ovidiu, alături de colegele noastre bibliotecare: Olaru Maria-Cristina, Tafta Rodica, Chirilă Mariana, Pleșcan Cătălina și Roxana Făcăoaru.

Multumim Roman’s pentru sponsorizarea cu surprize dulci a acestui eveniment.

Vă aşteptăm cu drag, să spunem LA REVEDERE BIBLIOvacanței, joi 24 august, ora 11.00, la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea.