Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea
Secția de Carte veche și Colecții speciale
Ziua Internațională a Poeziei – 2024

Sărbători, serbări și alte forme de petrecere a timpului liber în Vrancea de altădată

Încurajați de răspunsul comunității – ne referim atât la autori, cât și la cititori -, privitor la temele anuale propuse spre dezbatere/scriere de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, tema editorială din acest an își propune abordarea unui aspect social important, acela al ludicului, al destinderii comunitare și al amuzamentului.
Întâmplări, parade militare, baluri, teatru, concerte, petreceri publice, ceaiuri, șezători, aniversări, sărbători naționale, sărbători populare, serbări populare sezoniere, diferite ceremonii, decernări de premii, recepții, spectacole de circ, festivități diverse, clăci, bâlciuri, iarmaroace ș.a., pot face obiectul unor evocări, povestiri, cu sau fără temă memorialistică.
Pentru a aduce în actualitate și a face cunoscute publicului mai tânăr aspecte de acest fel ale memoriei locale, sau pentru a contribui la prezervarea prin texte și imagini a unor vechi sau mai noi practici ale petrecerii timpului liber, ca aspecte ale mentalității comunitare în sens larg, adresăm rugămintea, ca textele trimise la bibliotecă, până la 1 august 2024, să fie:

  • Adecvate temei
  • Texte rezonabile ca întindere ( până în 7 pagini în Word, cu 12 corp de literă, cu 1, 15 distanță între rânduri, CU DIACRITICE)
  • De dorit ca textele să fie inedite
  • Menționarea completă a unor nume și a bibliografiei, după caz
  • Avem rugămintea ca textele să fie însoțite, pe cât posibil, de imagini: fotografii, afișe, invitații, presa timpului ș.a.

Reamintim că Biblioteca Județeană Vrancea, în cadrul Secției de Carte veche și colecții speciale ai inițiat și editat, până în prezent trei volume dedicate memoriei locale: „Povestea străzii mele”, „Zile și întâmplări de neuitat din Vrancea de altădată” și „Oameni pe care i-am cunoscut. Biografii subiective”. Coordonator proiecte bibl.dr. Teodora Fîntînaru.

Manager,
Oana-Raluca Boian