Cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii, Sediul central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a pregătit pentru  publicul larg  o  serie de expoziții    realizate de către Daniela Atanasiu, bibliotecară la Secţia de Împrumut la domiciliu adulţi „Virgil Huzum”.

Astfel, vă veţi putea bucura de prezenţa unor cărţi de artă dedicate sublimului feminin, dar şi de evocarea unor nume mari din cultura și arta românească, precum Hortensia Papadat-Bengescu,  Leopoldina Bălănuță,  Irina Mavrodin,  Iulia Hasdeu,   Smaranda Apostoleanu.  De asemenea, cărțișoarele expuse, lucrate manual, cuprind versuri sensible,  dedicate femeilor, care aparțin poeților Mihai Eminescu, Nicolae Labiș, Adrian Păunescu, Grigore Vieru  și invită la o primăvară cu poezie.

 

Și în acest an, suntem cu gândul alături de cele mai dragi ființe de pe pământ și le urăm, din suflet:  La mulţi ani, Femeie, la mulţi ani, Mamă, la mulţi ani doamnelor bibliotecare!

Tuturor cititoarelor bibliotecii le dorim sănătate, bucurii și mereu să le zâmbească soarele!

 

Vizită cu mărțișoare, cărți și …cărțișoare

Ziua de 8 martie 2018 a fost marcată la Sediul central de vizita unui grup de elevi ai claselor a IX-a și a XI-a de la  Liceului Tehnologic Simion Mehedinți Vidra,  coordonați de doamna profesor Gina Bordea.

Elevii au vizitat secțiile bibliotecii (Împrumut la domiciliu adulți , Sală de Artă. Periodice și Carte Veche), au fost încântați să descopere varietatea seviciilor oferite de acestea, si-au făcut carduri de acces la bibliotecă și au împrumutat cărți la domiciliu.

De asemenea, au oferit mărțișoare confecționate de ei bibliotecarelor și cititoarelor bibliotecii.

În perioada următoare, elevii vor reveni la bibliotecă pentru desfășurarea unor activități culturale în baza  parteneriatului încheiat între cele două instituții.

În cadrul proiectului  Biblioteca dăruiește,  elevii au primit în dar cărți și …cărțișoare.

 

Vă invităm pe toți, cu plăcere, la bibliotecă!