Curtea Veche Publishing alături de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Focșani vă invită marți, 20 septembrie 2016, începând cu ora 13.50, la o prezentare de carte regală cu totul specială în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. În cadrul evenimentului vor fi prezentate volumele „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, “Săvârșin. Detaliul” de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României , „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României și “Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache.

La eveniment va lua cuvântul, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, domnul Radu Ștefan, profesor de istorie, iar oficiile de gazdă vor fi făcute de Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Focşani. Prezentarea va avea loc la sediul Bibliotecii (Strada Mihail Kogălniceanu, numărul 13) și va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Volumul „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, apărut la Curtea Veche Publishing, semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a României, comprimă cei douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, consemnări ale bogatei sale activități de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României.

Volumul Săvârşin. Detaliul scris de Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României şi Alteța Sa Regală Principele Radu al României reprezintă, după cum spun Alteţele Lor Regale, drumul pe care l-am parcurs amândoi, autorii volumului de față, în ultimul deceniu și jumătate, în cunoașterea, restaurarea și apoi recrearea lumii din interiorul acestei case de familie, al acestui cămin regal cu valoare de simbol pentru fiecare familie de români.

Volumul Regalitatea, astăzi, apărut la Curtea Veche Publishing, privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhiei ca formă de guvernământ, cât și Casa Regală ca instituție. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani – de când datează monarhia română.

În volumul Balcicul Reginei Maria, istoricul Diana Mandache prezintă drumul Reginei Maria de la Eastwell şi Osborne, unde şi a petrecut copilăria şi adolescenţa, până la îndrăgita reşedinţă regală de pe Coasta de Argint.

Balcicul devine un fel de imago mundi, iar Tenha Yuvah reprezintă centrul lumii, fiind casa în care se reunesc personaje importante din viaţa Reginei şi din istoria regalităţii.

Volumele sunt disponibile pe site-ul editurii www.curteaveche.ro și în librăriile din țară.