“#ÎntreabăOrice despre #CarieraMea” – proiect de motivare și orientare în carieră pentru elevi

2018-01-30T16:04:39+00:00

Întâlnirea, care va avea loc începând cu ora 17.30, la Centrul de formare al Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, îl va avea ca invitat special pe Dorian Filote, un profesionist focșănean care lucrează la Comisia Europeană și are o experiență de peste 15 ani în comunicare politică, relații internaționale și politici europene.

Organizat de Asociația “Eu, tu și ei”, prin intermediul Clubului de jurnalism și implicare civică Tineret în (re)actiune, workshopul se adresează adolescenților care pun bazele viitoarei lor cariere și au nevoie de modele autentice, reale, care să le servească drept exemplu în drumul lor spre autoafirmare.

Coordonat de jurnalista Silvia Vrânceanu Nichita, “#ÎntreabăOrice despre #CarieraMea” este un proiect demarat în 2016, care susține și o conferință motivațională și de orientare în carieră intitulată Provocarea #V – Misiune – Valori – Viitor , la care au participat până acum peste 700 de adolescenți. În cadrul acestor întâlniri, tinerii își pot alege modele profesionale pentru viitor și pot afla informații interesante de la lideri ai diferitelor profesii care le dezvăluie sincer și deschis din experiențele lor profesionale și de viață. “Organizat sub forma unei întâlniri informale, workshopul își propune prezentarea unui model de carieră în inima Europei, la Bruxelles, și a oportunităților pe care instituțiile europene le oferă tinerilor. Se cunosc prea puține despre acestea sau despre piața muncii din UE. Sunt destule șanse de construire a unei cariere care se irosesc din necunoaștere, neînțelegere a mecanismelor de funcționare și accesare. Ca să alegi trebuie să fii informat. O experiență la cel mai înalt nivel în UE este o ocazie de a afla cum să reușești să te folosești de instrumentele UE pentru dezvoltarea personală, profesională. Caută să știi cât mai multe despre burse de studiu și nu numai, programe de intership, stagii de cercetare, călătorii și facilitățile specifice etc. Ca să-ți răspunzi la intrebări, mai intâi trebuie să la pui”, detaliază Silvia Vrînceanu Nichita, coordonatorul întâlnirii.

Înscrieri aici: goo.gl/tw9iiT

Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu" Vrancea utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Accept