Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea desfăşoară, în zilele de 17 şi 19 februarie 2020, la Centrul de Formare din strada Maior Gheorghe Sava nr. 4, în intervalul orar 14.00-16.00, Atelierele de creaţie şi educaţie etnologică „Dragobete, sensuri şi semnificaţii”.

Atelierele, care se doresc prilej de evocare a tradiţiilor româneşti referitoare la începutul primăverii, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani, în limita celor 20 de locuri disponibile.

Acţiunile cultural-educative au la bază parteneriatul dintre Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Muzeul Vrancei, Centrul Cultural Vrancea şi Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focşani.

La cele două ateliere va participa doamna profesoară Mariana Dascălu, împreună cu un grup de voluntari, elevi ai Liceului de Artă Gheorghe Tattarescu” din Focşani.

Invitată în cadrul acestor ateliere este doamna Alina Ulmeanu, coordonatorul Secţiei de Etnografie de la Muzeul Vrancei. Domnia sa prezenta copiilor semnficaţia sărbătorii de Dragobete.

Lucrările realizate în cadrul Atelierelor de creaţie şi educaţie etnologică „Dragobete, sensuri şi semnificaţii” vor fi vernisate în data de 24 februarie 2020 la Centrul Cultural Vrancea.

Părinţii interesaţi sunt invitaţi să îşi înscrie copiii în intervalul calendaristic 11-14 februarie, între orele 9.oo -16.oo, la numărul de telefon 0237.231161, persoană de contact bibliotecar Diana Rădună.