Dragi copii, iubitori și scriitori de poezie, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea vă invită să participați la cea de a IX-a ediție a Concursului  național de poezie  “Oana-Diana  Renea”.

Acest concurs de poezie este organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea,  în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, și se adresează copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII. Concursul se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei.

Tema  concursului de anul acesta este ”Copilăria ca o poezie”.

Aşteptăm lucrări ale micilor scriitori de poezie, din clasele I-VIII, care îşi  pot dezvălui prin creaţiile lor sentimente,  amintiri sau gânduri legate de  universul copilăriei. Aici lăsăm imaginaţia copiilor să  dezvolte acest subiect extrem de generos.

Participanţii se pot înscrie în concurs cu cel mult trei poezii iar organizatorii recomandă şi solicită participanţilor la concurs să trimită lucrări originale, nepublicate încă.

Concursul se va derula după următorul calendar:

  • 04 decembrie 2020, lansarea ediţiei a IX-a, a concursului de poezie Oana-Diana Renea. Promovarea concursului în rândul elevilor din Judeţul Vrancea şi din tara.
  • 12 martie 2021: data limită de depunere a lucrărilor.
  • 18 martie 2021: festivitatea de premiere, organizată de Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, a Bibliotecii Județene Vrancea,  în parteneriat cu Școala Gimnazială Oana-Diana Renea.

Regulamentul este disponibil pe:

Pentru siguranța participanților, pentru a simplifica modalitatea de transmitere a lucrărilor și pentru încurajarea participării naționale, lucrările vor fi trimise prin e-mail la adresa secţia_copii@bjvrancea.ro .  Email-ul trebuie să conțină menţiunea pentru Concursul de poezie  “Oana-Diana Renea” și obligatoriu  următoarele date de identificare: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon.

Organizatorul concursului, Biblioteca Judeţeană Vrancea, se va ocupa de listarea, lipirea datelor confidenţiale şi transmiterea acestora către juriu.

Le urăm succes tuturor participanților și îi așteptăm cu lucrări.

Mulțumim cadrelor didactice care s-au implicat încă de la prima ediție a concursului în coordonarea și pregătirea elevilor și nu în ultimul rând membrilor juriului, care sunt mereu aproape de inima bibliotecii, domnilor  profesori Costică Neagu și Valeriu Anghel.(Olaru Maria Cristina, organizator)