Cu ocazia Zilei internaţionale a Francofoniei, Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a organizat, în colaborare cu doamna profesoară Stoian Roxana, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focşani, două activități dedicate limbii și spiritului francofon.
La activitățile, la care au participat 40 de elevi ai claselor a V- VIII, desfășurate sub titlurile Partager c` est enrichir și Regions de France en images – Concurs de cultură și civilizație franceză, acestia și-au prezentat cunoștințele, au vizionat filmulețe cu informații interesante despre francofonie, au făcut o călătorie imaginară în Franța prin intermediul imaginilor și au petrecut două ore în mijlocul cărților semnate de celebri autori francezi.
Prin filmulețele prezentate copii au cunoscut regiunile istorice ale Franței, tradiții și obiceiuri, personalități marcante și curiozități gastronomice specifice Franței. Activitatea s-a încheiat cu un concurs de cultura generala care a avut ca scop îmbogățirea culturii generale.
Prin aceste activități educative s-a realizat, pe lângă o importantă documentare a elevilor despre obiectivele socio-culturale ale Franţei şi o aprofundare a valorilor francofoniei și dezvoltarea competenţelor de comunicare şi exprimare artistică.