În această săptămână, timp de trei zile,  Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene Vrancea a fost vizitată de preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 18 din Focșani.

Vizita a avut loc ca urmare a prezentării ofertei de carte și lectură, făcută de bibliotecarii secției în luna martie, la această unitate de învățământ, când micuții au aflat primele noțiuni despre bibliotecă.  Prin  programul AZI am fost la BIBLIOTECĂ  – 81 de preșcolari au pășit pentru prima oară la bibliotecă, însoțiți de doamnele educatoare: Brumaru Alina, Avram Loredana, Dima Doina, Bratu Ioana, Sârbu Silvana și Dogaru Mihaela.

Viitorii școlari au fost curioși să descopere tainele cărţilor expuse în bibliotecă, le-au răsfoit, au ascultat  povești sau poezii, au aflat cum sunt așezate cărțile într-o biblioteca, cum poți să împrumuți o carte, de ce trebuie să citească,  cum să aibă grijă de cărți, de ce trebuie să le returneze la timp și multe alte informații. Au pus întrebări și au primit răspunsuri  pe înțelesul lor și au aflat că la bibliotecă poți să citești dar și să te joci, să desenezi sau să dansezi.    Programul s-a încheiat cu  vizionarea unei povești animate și cu dans.

Este important ca fiecare copil să se familiarizeze şi să se simtă confortabil la bibliotecă de la vârste cât mai fragede și în acest sens salutăm deschiderea doamnelor educatoare care susțin, prin demersul lor, educația de calitate.