19 octombrie, o altă zi frumoasă la Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene Vrancea care a primit vizita preșcolarilor de la Grădinița nr. 17 din Focșani.

25 de preșcolari au pășit pentru prima oară la bibliotecă, însoțiți de doamna  educatoare Liliana Sandu și au beneficiat de  programul AZI am fost la BIBLIOTECĂ.

Micuții au participat la un atelier intitulat DOCTOR DE CARTE la care au aflat cum să aibă grijă de cărți și cum să le vindece atunci când suferă și au foile desprinse.

Înconjurați de jucării și cărți viitorii școlari au fost curioși să exploreze biblioteca, au ascultat  poezii, au răsfoit cărți, au aflat cum sunt ele așezate, cum poți le împrumuți, de ce trebuie să citească,  cum să aibă grijă de cărți, de ce trebuie să le returneze la timp și multe alte informații. Au pus întrebări și au primit răspunsuri  pe înțelesul lor și au aflat că la bibliotecă poți să citești dar și să te joci, să desenezi sau să dansezi.   După vizionarea unei povești animate programul s-a încheiat cu înmânarea solemnă a permiselor de intrare și a cărților de povești preferate.

Mulțumim pentru vizită și reamintim cadrelor didactice că se pot înscrie printr-un simplu telefon în programul Azi am fost la bibliotecă, program adresat tuturor categoriilor de elevi, de la preșcolari la liceeni.