Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei și a Poeziei, Biblioteca Județeană Vrancea organizează o serie de manifestări la Sediul central și la Sala de Lectură.

Astfel la Sediul Central va avea loc joi, 20 martie, ora 17.00, un eveniment literar, o dublă lansare de carte, organizată de bibliotecă în colaborare cu  Liga LSR Filiala Vrancea.

Este vorba despre volumul de poezie Cafeneaua Rondelurilor, al autorului Gheorghe Suchoverschi și volumul colectiv Dodekatheon: Antologia LSR – Filiala Vrancea, în care semnează 12 scriitori membrii ai filialei. Volumul este coordonat de Mariana Vicky Vârtosu iar ambele volume sunt apărute la Editura Armonii Culturale din Adjud.

Autorul poemelor cuprinse în volumul Cafeneaua Rondelurilor dovedește o mare sensibilitate poetică, o bogată viață interioară și o răbdare de bijutier, în modelarea poeziilor sale cu formă fixă. Pe noi cititorii ne invită la o petrecere cu cafea, un fel de nectar și ambrozie, asemenea zeilor din Olimp” – scrie prof. Elena Stroe-Otavă – în prefața cărții Invitație la cafenea.

“De departe cel mai bun rondelist al Vrancei, G. Suchoverschi rămâne  același om sensibil, modest și generos, în egală măsură, iar Cafeneaua rondelurilor – o invitație la lectură, meditație și , de ce nu, la redobândirea frumuseții vieții, trăirii și a inimii” – G.A. Stroia Director Editura Armonii Culturale.

“…Noi oamenii dăruim din cunoștințele noastre celor din preajmă cu intenția de a transmite un bob (de nisip) din ceea ce am acumulat prin studiu, prin lecturi.

… În Dodekatheon și-au dat mâna, și-au unit destinul sub același titlu, membri ai Ligii Scriitorilor din România, filiala Vrancea, nominalizându-i în ordine alfabetică: Marina Raluca Baciu, Adelina Cristiana Bălan, Vasile Buruiană, Constanța Cornilă, Ion Croitoru, Ion Micheci, Dumitru K. Negoiță, Diana Flavia Sava, Gheorghe A. Stroia,  Elena Stroe-Otavă, Mariana Vicky Vârtosu, Fănică Voinea–Ene.” scrie în prefața cărții Dodekatheon Mariana Vicky Vârtosu, care este și coordonatoarea acestui volum.

Așadar, vă invităm joi, 20 martie, ora 17.00,  la acest dublu eveniment, o sărbătoare a poeziei la care vor participa scriitori vrânceni și iubitori de literatură.