Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, organizează un eveniment cultural dedicat Zilei Internaționale a Poeziei, marți, 21 martie 2023, ora 16.30, la Galeriile de Artă din Focșani.

Astfel, cu acest prilej, ne vom bucura de „Medalion literar – profesor Valeriu Anghel” și de un recital de poezie susținut de elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani și ai Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani. De asemenea, în colaborare cu Asociația culturală „Am Talent!” Vrancea, va avea loc lansarea celui de-al doilea număr al revistei de atitudine prin satiră și umor „Cu cioara vopsită”.

În cadrul evenimentului, va fi vernisată expoziția de carte veche și curentă, intitulată „Lirica universală. Antologii în colecțiile Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea”.

Ziua Internațională a Poeziei se sărbătorește anual pe data de 21 martie începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Această zi urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

 

Vă așteptăm să ne fiți alături de Ziua Internațională a Poeziei la Galeriile de Artă din Focșani!