În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări.

Evenimentul ne reamintește rolul profesorilor și al celorlalte categorii de personal din educație care este vital pentru construcția socială, economică și intelectuală a fiecărei țări. În această zi deosebită, le mulțumim tuturor celor care, înainte de orice, au pus suflet în procesul de educație și au contribuit în mod esenţial la formarea copiilor, viitorii adulți de mâine.

Si, pentru că noi bibliotecarii suntem parte integrantă a acestui proces, oferind și sprijinind  educația de calitate, am marcat această zi printr-un eveniment la care ne-au fost alături copii de la Grădinița nr. 4 din Focșani, coordonați de doamna educatoare Rodica Leica.

Secția pentru copii și tineret ”Oana-Diana Renea” a bibliotecii Județene Vrancea a fost vizitată de micuții preșcolari care pășeau pentru prima oară într-o bibliotecă. Ei au explorat, plini de curiozitate, fiecare colțișor al bibliotecii, au pus întrebări și au primit răspunsuri, au ascultat o poveste, au făcut cunoștință cu personaje noi pe care nu le cunoșteau și au dezlegat ghicitori literare.

A fost o zi frumoasă în care copii au înțeles că educația începe acasă, continuă la școală, la teatru, la bibliotecă sau în orice loc în care pășesc pentru a învăța ceva nou.