Săptămâna care stă sub semnul Zilei Internaționale a Cititului Împreună – ZICI – a debutat la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” luni, când o echipă de bibliotecari a fost prezentă la Căminul pentru persoane vârstnice din Focşani, însoţiţi fiind de scriitorul Ionel Marin, de membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Vrancea şi trupa Clubului de Lectură şi Teatru, a colaboratorilor Bibliotecii Judeţene.

În acest an, grupul de iniţiativă „Citim împreună, România”, cel care a dat startul Zilei Internaționale a Cititului Împreună, derulează în acest an cea de-a IV-a ediţie ZICI desfăşurat sub emblema „Citim împreună pentru a vindeca planeta”.

Miercuri, 5 februarie, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, începând cu ora 10.30, copiii de la clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială „Oana-Diana Renea”, însoţiţi de doamnele învăţătoare Fănica Nanu şi Doiniţa Pogan, vor fi prezenţi la Centrul de Formare al Bibliotecii din strada Maior Gheorghe Sava nr. 4, unde vor participa la un atelier de lectură şi dezbatere cu tema „Relaţia dintre om şi natură de-a lungul timpului”, pornind de la cartea „Pomul cel darnic” scrisă de Shel Silverstein. De la ora 14. 30, îi aşteptăm pe părinţi, bunici şi copii la Clubul de engleză şi Clubul de franceză, unde vor lectura poveşti care vor evoca valori precum dragostea, altruismul şi dăruirea.

Joi, 6 februarie, începând cu ora 10.00, vom la fi prezenţi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” din Focşani, unde vom citi împreună cu copiii de la grupa preşcolară, iar vineri, 7 februarie, vom fi prezenţi la Grădiniţa Vânători-Structura Mirceşti, unde vom desfăşura un atelier de lectură şi desen.

Lectura uneşte oameni şi comunităţi sub semnul iubirii şi al valorilor spirituale.