Vineri, 22 septembrie, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea a primit vizita unui grup de 11 bibliotecari din Raionul Soroca, Republica Moldova, bibliotecari înscriși în Programul Novateca (echivalentul Programului Biblionet din România). Programul Novateca, din raionul Soroca, include 15 biblioteci: 3 orășenești și 12 sătești/comunale.

Bibliotecarii din rep. Moldova au vizitat secțiile bibliotecii și au fost interesați de serviciile oferite și în special de programele de voluntariat derulate în Vrancea.

Olaru Maria Cristina – coordonatorul Secției pentru copii și tineret le-a împârtășit din experiența bibliotecarilor vrânceni în lucrul cu voluntarii și a prezentat un scurt  istoric  al voluntariatului în biblioteca vrânceană și câteva din cele mai importante proiecte derulate, în ultima perioadă, cu sprijinul voluntarilor (Bibliovacanța, Raftul cu inițiativă, Bibliopovestașii, Școala părinților, cursuri de formare de formare a voluntarilor sau cursuri susținute de voluntari samd).

Bibliotecarii din republica Moldova au plecat spre Biblioteca Publică Boghești, unde Adriana Rusu, colega noastră, le-a prezentat  voluntarii din comună și proiectele derulate cu sprijinul lor.