Au trecut două săptămâni de la debutul acestei ediții a Bibliovacanței, organizată la Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene Vrancea. În acest timp  copiii au  petrecut clipe minunate și antrenante în mijlocul cărților,  alături de bibliotecari, prieteni, voluntari și cadre didactice.

Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea este vizitată săptămânal de aproximativ 600  de utilizatori, care doresc să împrumute cărți, iar  din aceștia aproximativ 200 de copii beneficiază săptămânal de cele 5 cluburi de vacanță gratuite, aflate în derulare până la sfârșitul lunii august.

Cei mici au cunoscut personaje şi lecturi noi, au călătorit în lumea filmelor pentru copii, au conversat în engleză, au alergat, au dansat, au cântat, au construit şi multe alte lucruri interesante și antrenante.

S-au bucurat să  descopere că aici te poți simți ca acasă, poți să îți faci prieteni, să te distrezi, să desenezi, să decupezi, să dansezi și în același timp să înveți lucruri interesante în fiecare zi.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că biblioteca  este o casă a tuturor celor care vor să înveţe şi că educaţia este un proces continuu la care putem contribui  împreună și amintim aici elevii și studenții care fac voluntariat la bibliotecă și care formează o frumoasă echipă: Cătănoiu Alexandra, Dănilă Florentina, Filimon Ramona, Ghidiu Codrin, Ghimpu Monica, Ifrim Ana Maria,  Moldoveanu Ioana și Mândroiu Ana Maria.

(Olaru Maria Cristina –  bibl. coord. Sectia pentru copii si tineret)