Joi, 12 mai 2016, la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene  ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, tinerii se vor întâlni cu EUropa. În două seminarii de informare, de la ora 14.15 și 17.30, aceștia vor afla cum îi influențează calitatea de cetățean european și ce beneficii au ca și tineri prin programele Erasmus+.

Evenimentul este dedicat liceenilor, cu scopul de a-i informa despre istoria Uniunii Europene și despre modul de funcționare a instituțiilor ei și de a arăta necesitatea și funcționalitatea acestora. Tinerii activi în cadrul evenimentului vor primi suport material și premii: tricouri, stick-uri, mini bloc notes și reviste.

”Tineri în Europa” este desfășurat în cadrul proiectului “Promotori pentru democrație europeană”  ediția a II-a, inițiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și prezentările vor fi susținute de Țîrlea Alexandra-Monica, promoter pentru democrația europeană și profesor de istorie la Școala Gimnazială “Ioan Vodă cel Viteaz” Slobozia – Ciorăști, județul Vrancea.

Detalii despre proiect pot fi găsite aici: http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/promotori_democratie.html#H_calendar_evenimente_locale