Joi, 18 august, ora 11.00, la Biblioteca Județeană Vrancea – Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, va avea loc festivitatea de închidere a ediţiei de anul acesta a BIBLIOVACANŢEI.

Ajunsă la a VIII-a ediție, BIBLIOVACANŢA a cunoscut, în toți acești ani, un succes deosebit, reuşind ca,  prin multitudinea şi varietatea cluburilor pe care le-a oferit, să răspundă nevoii de petrecere a timpului liber a tuturor participanţilor.

Astfel, la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene Duiliu Zamfirescu Vrancea, în perioada vacanţei mari, s-au desfăşurat Cluburile gratuite de vacanță destinate elevilor, unde aproximativ 50 de copii au trecut zilnic pragul bibliotecii, s-au distrat, au învățat și au socializat.

Cei care au ales să-şi petreacă timpul liber în mod plăcut și creativ la bibliotecă au participat la 5 cluburi de vacanță: lectură, teatru, handmade, film și engleză distractivă. Și anul acesta partener în acest proiect a fost Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din cadrul IPJ Vrancea, reprezentat de dna. cms. Monica Manolache, care a prezentat celor mici, prin jocuri interactive, programul local Alege Viața, cu reguli despre siguranța rutieră, pe internet, la școală, pe stradă și acasă.

Intitulat Sub umbrela bibliotecii, evenimentul de final va fi dedicat participanţilor, voluntarilor şi colaboratorilor implicaţi şi, deopotrivă,  părinţilor şi bunicilor ce vor fi prezenţi alături de noi.

Va fi un prilej de bucurie pentru toţi cei peste 200 de copii care au participat în această vară la cluburi, care se vor întâlni şi vor schimba păreri despre activităţile la care au participat. 

Aceştia au pregătit împreună cu bibliotecarii, voluntarii şi coordonatorii de cluburi, activităţi diverse şi surprize. Mici puneri în scenă pregătite la clubul de teatru și lectură, expoziţii ale obiectelor manufacturate cu grijă la clubul de hand made, expoziţie de desene și afise, jocuri interactive la cluburile de engleză şi o scurtă trecere în revistă a tuturor cunoştinţelor acumulate în această vară, înmânarea diplomelor pentru voluntari şi participanţi vor fi principalele repere ale evenimentului.” (bibl. Olaru Maria Cristina –  coordonator Secția pentru copii și tineret)

Biblioteca mulțumește echipei de voluntari care s-a alăturat bibliotecarilor și au coordonat derularea  cluburilor de vacantă: Fântâneru Elena – prof. istorie, Bărbosu Pompilia – prof. lb. română,  Daniela Cazacu-prof. lb. română, Marilena Șerbănuț – trainer certificat ANC, Dorobâţ Virginia –  prof înv. primar, Oana Alexe – prof. înv primar, și elevii: Cătănoiu Alexandra, Dănilă Florentina, Filimon Ramona, Ghidiu Codrin, Ghimpu Monica, Ifrim Ana-Maria,  Moldoveanu Ioana, Nica Claudia și Mândroiu Ana-Maria.”

Vă aşteptăm cu drag, SUB UMBRELA BIBLIOTECII, la evenimentul de închidere a cluburilor de vacanţă, joi 18 august, ora 11.00, la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea.