targ Marina AlmasanÎn perioada 26-29 mai 2016, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, sub egida Consiliului Judeţean Vrancea, cea de-a XI-a ediție a Târgului de Carte, cu tema 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Locul de desfăşurare al Târgului de carte este sediul Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” (Sala Balada).

În ziua de duminică, 29 mai, începând cu ora 12, ne vom bucura de prezenţa la Focşani, în cadrul Târgului de carte, a scriitoarei şi realizatoarei TV Marina Almăşan, care va lansa volumul „Şi eu am descoperit America”. „O călătorie virtuală, văzută prin ochii unui om de televiziune care pretinde că nu-i scapă niciodată nimic şi care e gata să vă împărtăşească toate emoţiile sale, fie ele pozitive, sau …pozitive!, pare a fi soluţia cea mai comodă! Nu trebuie să adunaţi bani tot anul, nu trebuie să aplicaţi pentru viză şi să vă frământaţi dacă vi se va acorda sau nu, nu trebuie să vă opintiţi cu geamantane de-o tonă, să vă chinuiţi să dormiţi, chirciţi, prin avioane. Şi nu trebuie să vă temeţi că vreun dement al Planetei va detona o idee proastă taman când vă veţi afla acolo: luaţi această carte şi citiţi-o pe nerăsuflate. Iar apoi… aplicaţi pentru viză! America merită să fie văzută”, ne îndeamnă autoarea.

 

Notă:

Marina Almăşan este absolventă, ca şef de promoţie pe ţară, a Academiei de Studii Economice Bucureşti.  A lucrat ca cercetător ştiinţific la Institutul Central de Cercetări Economice. Încă din studenţie s-a remarcat drept cel mai tânăr redactor-şef din ţară al unei reviste studenţeşti – Tribuna studentului economist. A publicat în diferite ziare şi reviste, obţinând premii naţionale la concursurile de publicistică. În perioada 1982-1989 a fost realizator de emisiuni radio la Radiodifuziunea Română şi Radiovacanţa Costineşti. Începând cu 1990 se angajează în TVR, ca redactor la emisiunea Veniţi cu noi pe programul 2, realizată de Mihai Tatulici.

În perioada 2004-2006 a fost redactor-şef al Redacţiei Muzică-Divertisment din TVR. A realizat şi moderat, de-a lungul timpului, emisiuni ce au înregistrat mari audienţe precum: Arca Marinei, Bun de tipar, Ceaiul de la ora 5, Ghici cine vine la mine. Cazuri și necazuri în dragoste, Mulţumesc!, Ne vedem la TVR, Oala sub presiune, Planeta în jeanşi. Tunelul timpului, Veniți cu noi pe programul 2. Marina Almăşan este iniţiatoarea Festivalului Naţional al Cântecului de Dragoste, al cărui producător a fost timp de opt ani.

Marina Almăşan este autoarea a numeroase cărţi: Şi eu am descoperit America, Zgârie-norii din Shanghai, Eu, .. japoneza! Jurnal de călătorie la Tokio, 10 zile la Beijing: jurnal de călătorie al unei vedete TV, Bombănelile Marinei, Insomniile Marinei, Cele 7 isprăvi ale lui Victoraş.