Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, a organizat ateliere derulate în cadrul programului național Școala Altfel, desfășurat în perioada 27 februarie – 3 martie 2023, cu tema „Povești din Bibliotecă”.

Astfel, s-au desfășurat numeroase ateliere de lectură, vizite ghidate, jocuri, ludotecă și povești minunate la sediile bibliotecii, în parteneriat cu școli și grădinițe din județ. Un număr impresionant de peste 250 de preșcolari și elevi, însoțiți de cadrele didactice au trecut pragul bibliotecii noastre  pe parcursul celor cinci zile de Școală Altfel. Copiii au fost informaţi despre serviciile pe care le oferă instituţia noastră despre fondurile și colecțiile deținute şi s-au bucurat de expoziţiile de carte existente. Scopul acestor întâlniri a fost de a se familiariza cu spațiul primitor și cald al bibliotecii, unde obișnuitul se întâlnește cu extraordinarul.

Mulțumim instituțiilor de învățământ din județ, partenere în acest program, care au ales să participe la activitățile derulare în cadrul bibliotecii noastre: Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani, Școala Gimnazială Milcovul, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, Grădinița cu P.P. Golești, Școala Gimnazială „G-ral Gh. Gheorghiu” Gologanu și Școala Gimnazială „Ionel Sîrbu” Ciorăști.