În perioada 22-26 mai 2017, câteva instituții de învățământ din județul nostru au ales sa deruleze în Bibliotecă activități din cadrul programului Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!

În Săptămâna dedicată educației, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Secția pentru copii si tineret Oana-Diana Renea  organizează  activități și ateliere, în cadrul Programului AZI am fost la BIBLIOTECĂ! – program de promovare a serviciilor bibliotecii, în care vor fi implicați toți participanții.

La acest program, prin intermediul căruia va fi promovată în comunitate imaginea tinerei generații, aflată în căutarea unei educații de calitate, vor participa următoarele instituţii de învăţământ:  Școala Ion Basgan din Focșani (înv.  T. Butunoi),  Școala nr. 3 din Focșani (înv. E. Batog, F. Văsîi), Școala Generală Coroteni (înv. L. Gheorghiță), Grădinița cu PP. nr. 15 din Focşani (prof. înv. preș. V. Dorobâț, O. Alexe) şi Grădinița cu PP nr. 16 din Focșani (prof. înv. preș. Monica Negoiță, A. Rigopol, N. Dârdală, A. Petrea, A. Anton).

Secția pentru copii și tineret  Oana-Diana Renea a pregătit, pentru cei peste 200 de copii care îi vor trece pragul,  mai multe surprize derulate sub formă de  ateliere derulate atât în bibliotecă cât și în unitățile de învățământ.

Biblioteca va fi locul unde preșcolarii și elevii vor face o călătorie interesantă prin lumea uimitoare a cărților, vor participa la jocuri interactive, vor descoperi  diversitatea  cărților din bibliotecă, vor cunoaște personaje de poveste, vor inventa povești, vor desena și colora, vor viziona filmulețe educative și distractive şi vor asculta muzică de calitate. Copiii vor avea ocazia să viziteze și expoziția din  cadrul Proiectului național Școala altfel… Prietenie altfel pe o sfoară.

Toţi cei care vor păși pragul bibliotecii în această săptămână, vor transmite mesajul AZI am fost la BIBLIOTECĂ!, mesaj ce va călători în toate cartierele din Focșani și în mediile de socializare.

Olaru Maria-Cristina: bibl.  coord.  Secția pentru copii si tineret Oana-Diana Renea.