La Secția pentru copii și tineret Oana Diana Renea a Bibliotecii Județene Vrancea a avut loc o activitate în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalități,  dedicată siguranței on line, la care au fost invitați să participe elevi ai Școlii nr. 7 din Focșani, însoțiți de doamnele Hanganu Mirela –bibliotecar și Nenciu Irina consilier educativ.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa Compartimentului de analiză și prevenire a Criminalității, a doamnei comisar de poliție Monica Manolache, care împreună cu Andoni Victor – comisar în cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate au susținut o prezentare care a atins mai multe subiecte: siguranța pe internet, prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea traficului de persoane, prevenirea furturilor și a accidentelor de circulație.

A fost o întâlnire frumoasă în care copii au discutat deschis despre problemele lor din mediul virtual dar și din viața de zi cu zi. Aceștia au recunoscut ca petrec mult timp pe internet,  pe rețelele de socializare sau jocuri și că nu folosesc internetul ca sursa de informare. O parte din ei și-au exprimat temerile privind persoanele care pot fi dincolo de interfața prietenoasă a rețelelor de socializare și au povestit situații reale în care au fost supuși unor presiuni. Copii au realizat că din sutele sau mii de prieteni,  pe care îi au în mediul on line, foarte puțini sunt persoane în care pot avea încredere.

Biblioteca susține astfel de demersuri care vin să informeze și prin felul acesta să  protejeze elevii de pericolele apărute în mediul on line. (Maria Cristina Olaru – Secția pentru copii și tineret Oana Diana Renea)