Sub această deviză, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu„ Vrancea organizează timp de patru zile (14-17 februarie a.c.), o serie de activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii.

Astfel, miercuri, 15 februarie, începând cu ora 11.00, vom lansa împreună cu invitații noștri, la Sediul Central din str. Mihail Kogălniceanu nr 13, Stația de autoîmprumut – un nou serviciu de bibliotecă bazat pe tehnologie modernă, o investiție importantă, prin care va fi optimizat împrumutul de carte la domiciliu.

Evenimentul va fi urmat de Gala cititorului, prin care biblioteca îi va premia pe cei mai fideli cititori ai anului 2022. În continuare, va avea loc lansarea Proiectului Dăruiește o bibliotecă!, prin care vor fi donate peste 600 de volume provenite din donații care vor fi „adoptate” de mai multe instituții vrâncene: Biblioteca publică Soveja, Centrul de Excelență Vrancea, Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” Focșani. Volumele au fost selectate din donația bibliotecii personale a familiei prof. Georgeta și Gheorghe Vioreanu. Totodată, vor fi oferite bibliotecii noastre câteva valoroase volume dăruite de colaboratori ai bibliotecii. Cu acest prilej, vom înregistra  o premieră: prima donație a unei baze de date electronice pe teme de teologie ortodoxă, oferită de pr. univ. dr. Ionel Ene. De asemenea, în această săptămână vor fi organizate la secțiile bibliotecii, dar și la școli și biblioteci din județ, 10 ateliere de lectură, cu participarea bibliotecarilor noștri și a unor invitați dragi: scriitoarea Victoria Furcoiu- Bunica (via on-line), Centrul Județean de Excelență Vrancea, Șc. Ecaterina Teodooiu Mărășești, Șc. Ion Basgan Focșani, Biblioteca publică Mărășești, CARP – Milcov, Cenaclul D. Dăscălesu Focșani.

Vă invităm să fiți alături de noi, vă invităm să fiți prietenii cărților și ai bibliotecii și nu uitați că Lectura înseamnă, în primul rând, libertate!