Anul acesta, “Săptămâna Națională a Bibliotecilor“ (23-30 aprilie), coincide cu perioada Sfintelor Sărbători Pascale! Este o perioadă cu o încărcătura spirituală deosebită și un timp în care mulți dintre noi încearcă să se regăsească.

Biblioteca Județeană „DUILIU ZAMFIRESCU” Vrancea, marchează și în acest an Săptămâna Națională a Bibliotecilor printr-un program ce va reuni bibliotecari, scriitori, cititori și colaboratori.

Având ca motto: “Înlăuntrul nostru suntem la fel, cultura este singura care face diferența” (Confucius), bibliotecarii vor încerca să surprindă și în acest an, pe toți cei ce vor păși  în bibliotecă în  această săptămână, participanții la manifestări și utilizatorii, cu inedite expoziții de carte.

Sala de lectură, Centrul de Limbi Străine: Cartea – Drum spre cunoaștere

Secția pentru Copii și Tineret : Cartea, punte peste timp

Secția Împrumut Adulți: Biblioteca – repere profesionale, Amfiteatrul lecturii

Filiala Sud:  Întâlnire cu o carte

Astfel, programul va debuta, miercuri – 27 APRILIE, ora 11.00, la Secția pentru Copii și Tineret, cu o întâlnire între Bibliotecari și cărți – lecturi preferate, lecturi povestite și vernisajul Expoziției de pictură: „Cartea, punte peste timp” realizată de bibliotecara Roxana Făcăoaru.

Joi, 28 APRILIE, ORA 11.00,  vă așteptăm la Sediul Central, unde va avea loc  lansarea cărții VITRALII PATINATE: (ÎN)semne ale cărții vechi românești, autor: Teodora Fîntînaru, apărută la  Editura Andrew, Focșani, 2010. Cartea  se bucură de o prefață scrisă de Ioan Adam, doctor în filologie, critic și istoric literar care va onora cu prezența sa această lansare.

 Vineri, 29 aprilie, începând cu ora 10.00, este rezervată unui Colocviu cu tema Realități și realizări profesionale 2010 ce va fi găzduit de Sala de Lectură. Programul acestei zile va cuprinde:

– Repere statistice: prezentare bibl. Claudia Hanganu

– Repere culturale: prezentare bibl. Olaru Maria-Cristina

– Ghid Biblioturism – Proiect: prezentare bibl. Crăciun Veronica

America – Programul de  Training pentru Lideri și Inovatori: prezentare bibl. Margareta Tătăruș

În aceeași zi, Filiala Sud găzduiește la ora 11.00, manifestarea numită Întâlnire cu o carte coordonată de prof. Liliana Nițu și bibliotecara
Adriana Măciucă de la Școala “Nicolae Iorga” Focșani.

Biblioteca Județeană „DUILIU ZAMFIRESCU” Vrancea, vă invită să participați la toate aceste manifestări, în centrul cărora vor fi bibliotecarul, biblioteca, cititorul și cartea.

GALERIE FOTO