Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” şi Filiala ANBPR Vrancea marchează, în perioada 23-27 aprilie, SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ A BIBLIOTECILOR, printr-un program ce va reuni bibliotecari, autorități locale și centrale, cititori și colaboratori ai bibliotecii.

Biblioteca lansează Săptămâna bunăvoinței, adresată tuturor cititorii care au întârziat sau au uitat să restituie cărțile la bibliotecă. În intervalul 23-27 aprilie cititorii vor fi scutiți de la plata penalizărilor, indiferent de perioada de întârziere.

Luni 23 aprilie, ora 10.00,  de Ziua Națională a Bibliotecarului, invităm bibliotecarii publici din Vrancea, la Sediul Central al Bibliotecii Județene Vrancea, la o întâlnire profesională în care ne propunem să marcăm această zi importantă pentru noi, să ne revedem și să împărtășim din experiențele noastre.

Pe ordinea de zi a întâlnirii profesionale vor fi prezentarea și implementarea, în Vrancea, a proiectelor naționale CODE Kids și EduCab, anunțarea Conferinței Naționale ANBPR de la Bacău, discuții libere privind alte proiecte în care am fost angrenați sau pe care ne propunem să le derulăm, înscrierea de noi membri în asociație și detalii privind organizarea filialei Vrancea ANBPR.

Miercuri, 18 aprilie începând cu ora 9.30 la Secția pentru copii și tineret va avea loc Atelierul de creație Poveștile copiilor din bibliotecă, la care sunt invitați să participe elevii clasei I, coordonați de doamna Văsuianu Cecilia, de la Școala Gimnazială Ion Basgan din Focșani, care sunt la prima lor vizită la bibliotecă. Aceștia vor crea cu ajutorul benzilor desenate povești originale cu început dat și final neașteptat.

Sala de lectura va încheia programul săptămânii, joi 26 aprilie, cu Proiectul Stejarul 100, dedicat de bibliotecari Centenarului Marii Uniri. Programul zilei va fi anunțat ulterior.

Tot în contextul marcării Zilei Bibliotecarului, joi 19 aprilie 2018, a avut loc la Chișinău o întâlnire între reprezentații Bibliotecii Județene Vrancea și ai Bibliotecii – Filiala Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Cu acest prilej, biblioteca noastră a donat, încă 247 de volume, cititorilor din Republica Moldova, iar cititorii filialei au mulțumit pentru darurile de carte, au făcut sugestii de lectură și au adresat felicitări cu ocazia Zilei Bibliotecarului.

Încă din anul 2004 biblioteca-filială funcționează cu dotări (mobilier, calculatoare și cărți) donate de BJDZ prin sprijinul Consiliului Județean Vrancea. Prin această colaborare frumoasă, începută acum 14 ani, au ajuns la Chișinău, cu sprijinul autorităților și implicarea comunității, peste 5000 de volume.