Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează expoziția „Obiecte găsite în cărți” deschisă publicului la Galeriile de Artă, cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecarului în perioada 27 aprilie – 13 mai 2023.

Expoziția „Obiecte găsite în cărți”, realizată cu prilejul Zilei Naționale a Bibliotecarului din România, reprezintă un exemplu inedit de exprimare a memoriei cărţii.

Sunt expuse la Galeriile de Artă din Focșani – parter, peste 500 de astfel de „obiecte”, din cele peste 1000 colecționate de peste 10 ani, din cărțile donate Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea: ambalaje, adrese oficiale, bancnote, bileţele, bilete de călătorie, bilete de acces la muzee, broşuri, calendare de buzunar, cărți de joc, diplome, fițuici, fotografii, hărţi, invitaţii diverse, invitații la nuntă, liste de cumpărături, rețete de bucate, prospecte, rețete medicale, rugăciuni, iconițe, telegrame, timbre, numeroase vederi, felicitări etc.

Expoziția „Obiecte găsite în cărți, idei pentru o istorie a lecturii” este inițiată și coordonată de bibliotecar dr. Teodora Fîntînaru și realizată de colegele noastre, Daniela Atanasiu și Florentina Mihalache.

Vă așteptăm pe toți cei care, doar aici, la Focșani, au ocazia să vizioneze o astfel de expoziție!!!

 

La Galeriile de Artă
Luni – Vineri: 10, 00 – 18, 00
Sâmbătă – Duminică: 11,00 – 19,00
Până pe 13 mai.
INEDIT ☆ UNIC ☆ GRATIS