LUNI
• Clubul de lectura pentru adolescenți, a început cu întâlnirea elevilor de la Colegiul Economic M. Kogălniceanu Focșani, însoțiți de doamna profesoară Cazacu Daniela Claudia. Alături de ei au fost Maria Cristina Olaru și Adrian Țiglea – bibliotecari.
întâlnire plină de surprize în care am citit poezii – creații proprii, am ascultat poezia altor autori, am cântat pe versuri originale sau deja consacrate. Avem si o mica tema pentru acasă și deja am stabilit să ne vedem, din nou, pe 3 aprilie, la urmatoarea întalnire.

 

MARTI
• A doua zi a SĂPTAMÂNII LECTURII la bibliotecă: Școala Gimnazială nr. 7 Focșani, mititei plini de curiozitate, elevi în clasa a II-a, însoțiți de doamna Rotaru Aneta. Au ascultat povestea Amnarul fermecat , de H.C: Andersen, au aflat cuvinte noi și așa au învățat despre rolul instructiv al cărților. Au făcut cunoștință cu Ionel al lui Caragiale și au răs împreună la năstrușniciile făcute de acesta.

• ora 10.00 a venit și Grădinița nr. 2 din Focșani a sosit.
Preșcolarii însoțiți de doamnele Fotache Nadia și Constantinescu Cristina, au spus și ei prezent la SĂPTĂMÂNA LECTURII. Frumoși, cuminți și prietenoși, cei mici l-au cunoscut pe Pinocchio cel adevărat – din lemne și ațe, și au ascultat cuminți, povestea lui minunată, au aflat cât de mult au citit până acum, dar și ce mai au de lecturat pe viitor. Au răspuns de fiecare dată corect la ghicitori și au fost răsplătiți cu desene animate și dulciuri. Ne mai vedem, suntem la prima vizită și acum e rândul nostru să îi vizităm la ei acasă.

 

MIERCURI
• A patra întâlnire a SĂPTĂMÂNII LECTURII . O zi plină de activități împreună cu 63 de elevi de la Școala Gimnazială Anghel Saligny din Focșani care au umplut toate sălile micuței noastre biblioteci.
Copii fantastici, lectură, veselie, creativitate și culoare. Deși sunt de abia în clasa a IV-a au dat dovadă de multă originalitate și talent în crearea unor lucrări dedicate lecturii și cărții. Printre fluturi, nori, stele, pomi înfloriți sau personaje de poveste, ce se regăsesc în expoziția lucrată și creată integral de ei, aceștia își doresc să transmită mesaje tuturor celor care vor păși zilele acestea în bibliotecă: Lectura te face învingător, Cartea este cea mai evoluată tehnologie, Cartea este copacul vieții sau Iubește cartea!
Mulțumim doamnelor învățătoare Alstanei Mihaela, Tudoroiu Săndica pentru coordonarea echipelor și pentru sceneta surpriză inspirată din povestea Fetița cu chibrituri. Ne mai vedem !