În anul 1967, UNESCO a propus ca ziua de naștere a scriitorului danez Hans Christian Andersen – 2 aprilie – să fie sărbătorită pe plan internațional drept Ziua Internațională a Cărţii pentru Copii și Tineret. Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană vă propune programul cultural Săptămâna lecturii pentru copii și tineret 29 martie – 2 aprilie 2021, context în care, la secţiile bibliotecii se vor derula o serie de ateliere şi cluburi care îşi propun să răspundă nevoii de dezvoltare personală a tinerilor noştri utilizatori.

Săptămâna lecturii pentru copii și tineret debutează luni, 29 martie 2021, cu expoziţii tematice la sediile Bibliotecii.

În parteneriat cu Şcoala Generală „Oana-Diana Renea”, Secţia pentru copii şi tineret „Oana-Diana Renea” vă invită marţi, 30 martie, la două acţiuni culturale: începînd cu ora 12, va avea loc Atelierul de lectură „Nichita Stănescu, aniversare literară”. Începând cu ora 17, se va derula Atelierul Geografie literară descriptivă în literatura română – Exerciții de cunoaștere.

Marţi, 30 martie 2021, începând cu ora 14, la Centrul de Formare al Bibliotecii, se va desfăşura Clubul de lectură în limba engleză Magic Letters, în cadrul căruia copiii vor lectura povestea Alice în țara minunilor.

În parteneriat cu Şcoala Generală „Oana-Diana Renea” şi cu doamna Silvia Nichita Vrânceanu – iniţiatoarea proiectului „Carte în sate”, Secţia pentru copii şi tineret „Oana-Diana Renea” organizează miercuri, 31 martie 2021, începând cu ora 11.30, activitatea Poveste despre lectură și voluntariat. Începând cu ora 14.40, în parteneriat cu Şcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focşani, Secţia pentru copii şi tineret „Oana-Diana Renea” va organiza Atelierul de lectură şi teatru După cortină: Portretul colegei de bancă.

Miercuri, 30 martie, de la ora 9, în cadrul proiectului Caravana poveştilor, colegii noştri vor fi prezenţi la Grădinița nr. 1 Lizuca din Mărășesti, unde vor susţine atelierul Citește-mi 100 de povești.

Începând cu ora 18, la Sala de Lectură, va avea loc o nouă întâlnire în cadrul Clubului de dezvoltare personală și a inteligenței emoționale pentru adolescenți, care va purta numele

Lectura – un pas sigur spre sănătatea emoțională .

 

Joi, 1 aprilie 2021, Centrul de Formare al Bibliotecii invită copiii, începând cu ora 15, la Clubul de lectură în limba engleză Magic Letters.

Începând cu ora 14, la Sala de lectură se va desfăşura o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de artă textilă şi decorativă Carte şi Arte. Iar de la ora 18, tinerii de la Cenaclul cultural Mari nume ale culturii româneşti şi universale se vor reîntâlni cu universul literar magic al scriitorului Franz Kafka, în cadrul tematicii Kafka între literatură și dramaturgie,

Vineri, 2 aprilie 2021, începând cu ora 13, Secţia pentru copii şi tineret „Oana-Diana Renea”, în parteneriat cu Şcoala Generală „Oana-Diana Renea”, organizează atelierul de lectură Ziua Internațională a cărții pentru copii și tineret – Cărțile copilăriei, amprente în timp! Iar de la ora 15, va fi lansat Proiectul Educațional Internaţional, Prietenie pe o sfoară virtuală, ediția a IX-a, inițiat de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov.

Parteneri în carul programului cultural Săptămâna lecturii pentru copii și tineret sunt doamnele profesoare Ionelia Burghelea, Mirela Chipăilă și Pompilia Bărbosu, şi instituţiile Școala Gimnazială Oana-Diana Renea din Focșani, Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focșani, Asociația elevilor din județul Vrancea, Asociația Eu, tu și ei, cărora le mulţumim.

 

Dragi copii şi tineri, vă aşteptăm alături de noi!