În 2013 s-au împlinit 9 ani de la înființarea  Bibliotecii Publice “Ștefan cel Mare” din Chişinău, Filială a Bibliotecii Județene Vrancea, fondată în 2004 cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea şi a Primăriei Municipiului Chişinău.

Biblioteca Județeană  Duiliu Zamfirescu Vrancea a fost invitată să participe la evenimentele organizate în Săptămîna Uşilor Deschise de Biblioteca Publică Ștefan cel Mare Chișinău.

Astfel, în perioada 18- 22 noiembrie 2013, sub  genericul  Nici o zi fără carte,  s-a deschis programul  prin conferinţa Liviu Ioan Stoiciu şi scriitorii basarabeni – poet vrâncean.

În prezența unui public numeros și-au susținut prezentările invitați din România și Republica Moldova: Teodora Fîntînaru – directorul Bibliotecii Județene Vrancea, domnul  Dumitru Crudu – directorul Filialei Chișinău și moderator al discuțiilor, urmați de Vladimir Besleagă, Silvia Caloian, Vitalie Răilean, Nicolae Spătaru, Emilian Gailaicu-Păun, Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, prezențe marcante ale vieții culturale din Chișinău.

 Programul a continuat cu un  Recital din creaţia poeţilor copii din clasele primare, urmate de Duplexul  profesional – servicii novatoare pentru copii iar Atelierul de scriere literară Vlad Ioviţă a încheiat prima zi a manifestărilor.

Mai multe amănunte despre desfășurarea evenimentelor din Săptămîna Uşilor Deschise organizate de Biblioteca Publică Ștefan cel Mare Chișinău puteți găsi accesând link-ul http://bibliotecastefancelmare.blogspot.ro/.

Această vizită a constituit și un bun prilej de reînnoire a acordului de colaborare și susținere profesională cu  Filiala din Chișinău.

Din 2004 până în prezent au fost distribuite de Biblioteca Județeană Vrancea către  Filiala Stefan cel Mare Chișinău aproximativ 4000 de volume, în special literatură clasică în limba română, ce sunt la dispoziția cititorilor din Chișinău.

Biblioteca Județeană Vrancea va contribui în continuare la completarea fondului de carte, periodice culturale, documente audiovizuale şi electronice, precum şi alte bunuri culturale.

De asemenea, periodic va avea loc un schimb reciproc de publicaţii din producţia editorială proprie și vor fi susținute stagii de studiu a bibliotecarilor de la Biblioteca Publică “Ștefan cel Mare” din Chişinău la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea.