Ne face o deosebită plăcere să vă împărtășim subiectele abordate de participanții la Proiectul „Povestea străzii mele”, inițiat de biblioteca noastră. Fie că au fost abordate științific, utilizându-se un material documentar bogat, constând în date de arhivă, sau apelul la titluri și autori de referință, fie că au fost filtrate de amintirile și trăirile autorilor, toate lucrările au arătat atașamentul acestora față de locurile în care trăiesc, dar și responsabilitatea de a arăta, prin cercetare și poveste, frumusețile și particularitățile, istoria, nedreaptă uneori, dar și oamenii care și-au construit destine într-un loc sau altul de pe harta comunității vrâncene.
Astfel, participanții, nume consacrate ale istoriografiei vrâncene, scriitori, elevi, ori locuitori informați și dedicați orașelor lor, au scris, cu mintea și sufletul, despre: „Povestea neromanțată a bulevardului din orașul Panciu”, „Strada Jalaboi, strada fermecătoare a copilăriei mele! Strada de la bunici!”, „Strada Borzești, strada mea”, „Cărăbușul copilăriei mele”, „Strada mea, copilăria mea” (str. Unirea Principatelor), „Povestea străzii mele: Cuza Vodă”, „Bulevardul Gării”, „De la Ulița Cotu Bumbacului la STRADA MIHAIL KOGĂLNICEANU”, „Aleea castanilor” (B-dul Al. I. Cuza), „Fosta stradă ‹Umbrei› din Focșani. Elemente de geografie istorică” (Str. Popa Șapcă), „Vechea stradă Pruncu din Focșani. Un exercițiu de geografie – istorică”, „Povestea străzii mele: Bulevardul Unirii”, „Părinții din ulița copilăriei mele” (str. Longinescu), „Strada Carol I din Mărășești”, „Străzile din Mărăşeşti ieri şi astăzi”, „O zi plină de grație” (str. Măgura).
Poveștile acestor străzi, așa cum le-au văzut autorii lor, vor putea fi citite, de toți cei interesați, într-o antologie care va fi editată până la începutul toamnei, așa cum a declarat ieri, la festivitatea de premiere, doamna Oana Raluca Boian, managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Reluăm, aici, mulțumirile noastre pentru toți cei care au răspuns invitației-provocare lansată de bibliotecă și desigur, sponsorilor care au participat, cu generozitate și încredere, la premierea participanților: PREMIUM PORC GROUP care a oferit carduri cadou în valoare de 300 lei pentru fiecare elev participant și „Torturile Casei Ana”, din Focșani cu delicioasele premii „dulci”!