Cu ocazia Zilei limbii române, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea se alătură proiectului „Refacerea legăturilor de suflet cu românii din spaţiul ex-sovietic”, cu o donaţie de carte românească de actualitate, oferită Gimnaziului nr. 6 din Cernăuţi, Ucraina, gimnaziu la care învaţă tineri de etnie română. Proiectul “Refacerea legăturilor de suflet cu românii din spaţiul ex-sovietic” a fost iniţiat de Asociaţia Uniriştii din Focşani, cu finanţarea Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi îşi propune o deschidere către spaţiul răsăritean, acolo unde frontierele despart românii de români.

Delegaţia care se va deplasa la Consulatul României de la Cernăuţi şi la Gimnaziul nr. 6 din Cernăuţi va fi formată din profesorii de istorie Adrian Atarcicov

(iniţiator proiect) şi Mihai Adafini, cărora li se va alătura Adrian Ţiglea, P.R. –ul Bibliotecii Judeţene Vrancea.

La iniţiativa domnişoarei director Teodora Fîntînaru, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea continuă, astfel, tradiţia de sprijinire a comunităţilor de români din afara graniţelor ţării, cu donaţie de carte românească, alăturându-se eforturilor de a conserva limba şi cultura română în rândul fraţilor din afara graniţelor României.