ȘCOALA DIN CURTEA BISERICII (Clubul de duminică)

                Dacă este vacanța mare, cum se spunea altădată, este și „Biblioteca de vacanță” – un program cu activități variate desfășurate în afara sediilor bibliotecii pentru utilizatorii noștri și nu numai.

Astfel,  la cererea copiilor,  în perioada 16 iulie-20 august, în fiecare duminică, între orele 16-17,30 se va desfășura a III-a ediție a Proiectului ȘCOALA DIN CURTEA BISERICII (Clubul de duminică). Ca și în ceilalți ani, atelierele propuse se vor desfășura în curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Faraoanele, cu acordul și binecuvântarea părintelui paroh Nicolae Gheba, sau, după caz, în curtea Grădiniței cu program prelungit din Faraoanele.

Temele propuse pentru ateliere și întâlniri sunt:

  1. Lectura în vacanță – lectură cu voce tare, lectură la prima vedere, lectură dramatizată
  2. Concurs de povestit bazat pe texte din programa școlară
  3. Să ne cunoaștem comunitatea:

– povestea satului nostru (legenda, biserica, mormântul ctitorilor, monumentul eroilor ș.a.

– oameni și personalități ale satului de ieri și de astăzi – povestiri, dialoguri, interviuri

– cum demonstrăm că facem parte dintr-o comunitate

– cum ne promovăm comunitatea

  1. Infocomunitate – informații și afișe cu informații utilitare lipite la avizierele comunale, cu acordul Primăriei Vârteșcoiu (protecția mediului, paza și protecția împotriva incendiilor ș.a.)
  2. Participare cu un scurt program artistic la Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Faraoanele.
  3. Închiderea proiectului.

Desigur, sunt așteptate și sugestii de activități și din partea copiilor sau a părinților.

Cu prilejul acestor întâlniri, vor fi oferite gratuit cărți prin programul „Cărți de luat acasă” al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, iar copiii care doresc vor fi înscriși la bibliotecă și vor putea împrumuta cărți din programa școlară sau din lecturile de vacanță. De asemenea, atelierele se pot desfășura în prezența părinților/ membrilor familiei, aceștia devenind ei înșiși voluntari în proiect, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți. Materialele utilizate în cadrul clubului vor fi asigurate de bibliotecă și, după caz, de sponsori. Soare, cer senin, lectură și joacă! Ce poate fi mai frumos? Vă așteptăm!!!