În perioada 10-14 mai 2023 a avut loc Conferința Națională a ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) la Craiova, Județul Dolj, eveniment care se înscrie în seria conferințelor profesionale tradiționale ale Asociației.
Conferința de primăvară BiblioNEXT a avut ca temă „Biblioteca publică – sursă de promovare și păstrare a memoriei locale” și a fost organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.
„Vrancea. Memorie locală – Istorie și Generații” a fost titlul prezentării susținute de Oana-Raluca Boian, managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, care a reprezentat delegația Filialei ANBPR Vrancea, alături de Claudia Otilia Hanganu, șef Birou Comunicarea Colecțiilor, Maria Cristina Olaru, șef Birou Secția pentru Copii și Tineret „Oana Diana Renea” și Maria Cristea, director adjunct economic.
În cadrul conferinței au avut loc sesiuni de comunicări, discuții despre promovarea și păstrarea memoriei locale în cadrul bibliotecilor și lansări de carte, la care au participat peste 100 de bibliotecari din sistemul național de biblioteci, din bibliotecile publice și Biblioteca Națională a României, organizații, parteneri și colaboratori.