Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Protoieria Focşani 1, vă invită, în data de 29 septembrie 2017, începând cu ora 18.00, la sediul Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” (sala Balada), la conferinţa Rosturi şi rostiri despre lectură, spiritualitate şi omul contemporan, susţinută de către invitatul special al Târgului de Carte de la Focşani, preotul conf.univ.dr. Constantin Necula.

Preotul Constantin-Valer Necula este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. A absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine – franceză, italiană, germană – si numeroase recenzii. A susţinut numeroase conferințe teologice şi a participat la conferințe internaționale. Este invitat în mod curent la dezbateri publice și mese rotunde, organizate pe diverse  teme de specialitate şi transmise la radio și tv.

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Consiliul Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, Primăria Focşani şi Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”, organizează cea de-a XII-a ediţie a Târgului de Carte de la Focşani, cu tema Biblioteca şi Comunitatea mea. Manifestările Târgului de Carte vor avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2017, în Piaţa Unirii din Focşani, la sediul Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” (Sala Balada) şi la sediile bibliotecii.