Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea vine în această vară cu o nouă ofertă de cursuri gratuite pentru comunitatea vrânceană, prin Centrul de Formare Profesională.

Cursurile vor fi livrate de trainerul bibliotecii, Margareta Tătăruș dar și de colaboratori voluntari ai bibliotecii și se vor desfășura la Sala de lectură (str. Mr. Gh. Sava, nr. 4).

Astfel, pentru adolescenți și tineri se pot face înscrieri pentru următoarele cursuri:

 1. Curs de povești digitale – 5 zile, de la 9.00 la 13.00
 2. Curs de prezentări online – Prezi.com – 1 zi, de la 9 la 13.00
 3. Curs de Public Speaking – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
 4. Curs de blogging – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
 5. Curs de fotografie pentru începători – 1 zi, de la 9.00 la 15.00

Adulții și vârstnicii se pot înscrie la următoarele cursuri:

 1. Curs de utilizare calculator pentru începători – 5 zile, de la 9.00 la 12.15
 2. Curs de povești digitale – 5 zile, de la 9.00 la 13.00
 3. Curs de cunoaștere și dezvoltare personală – 1 întâlnire /săptămână, timp de 1 lună
 4. Curs de limba engleză începători – 1 întâlnire /săptămână, timp de 1 lună
 5. Curs de Public Speaking – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
 6. Curs de prezentări online – Prezi.com – 1 zi, de la 9 la 13.00
 7. Curs de blogging – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
 8. Curs de fotografie pentru începători – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
 9. Curs de Publisher – 1 zi, de la 9 la 14.00
 10. Curs de handmade – 1 întâlnire /săptămână, timp de 2 luni

Grupele se vor forma în ordinea înscrierii și în limita locurilor disponibile și vă așteptăm pentru înscrieri și informații la sediul bibliotecii din str. Mr. Gh. Sava nr. 4 sau la telefon 0237/231161, persoana de contact fiind Margareta Tătăruș.

DESPRE CURSURI:

 1. CURSUL DE POVEȘTI DIGITALE se adresează persoanelor care au deja cunoștințe de utilizare a calculatorului și, prin acest curs, vor învăța cum să scrie un scenariu, să editeze fotografii şi desene şi să facă un film de 2-3 minute utilizând programul de calculator Movie Maker. După cum sugerează şi numele, poveștile digitale conţin un amestec de mai multe ”ingrediente”: calculator, imagini / fotografii, text, naraţiune înregistrate audio, clipuri video şi / sau de muzică și transmit un mesaj sau pun în valoare un eveniment/trăire/experiență personală din viața reală.
 2. CURSUL DE CUNOAȘTERE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ va fi livrat de Camelia Gonciar – trainer dezvoltare personală și terapii energetice și se adresează tuturor celor care vor să afle mai multe despre terapiile energetice, cauzele spirituale ale bolilor sau despre relațiile familiale. Vor învăța despre conexiunile dintre suflet, minte, trup și va fi un curs interactiv, bazat pe exemple și exerciții personale. Cursul va avea 6 întâlniri de 2 ore și 30 min., fiecare întâlnire având loc săptămânal, miercurea, de la ora 16.00 la 18.30.
 3. CURSUL DE UTILIZARE A CALCULATORULUI ȘI INTERNETULUI pentru începători se adresează adulților și vârstnicilor care doresc să învețe să se conecteze cu lumea, prin intermediul internetului, poștei electronice și a rețelelor de socializare. Cursul durează o săptămână, 3 ore pe zi.
 4. CURSUL DE PREZENTĂRI ONLINE – PREZI.COM se adresează persoanelor care fac diferite prezentări, în diferite formate și își doresc să învețe o modalitate de prezentare interactivă și inedită, utilizând texte, imagini, filme, muzică. Acest format – PREZI.COM oferă posibilitatea unei prezentări on și offline, lucrul în comun la distanță, pe aceeași prezentare, pe internet. Toate acestea pentru a vă captiva audiența și a face o prezentare memorabilă.
 5. CURSUL DE MICROSOFT PUBLISHER se adresează celor care au deja cunoștințe de utilizare a calculatorului și doresc să învețe să-și creeze propriile invitații, broșuri, cărți de vizită, anunțuri, fluturași, pliante, prospecte pentru marketing și comunicare sau pentru imprimare.
 6. CURSUL DE PUBLIC SPEAKING vine în sprijinul tuturor celor care au de susținut o prezentare / discurs în fața unui public și vor să învețe cum să-și stăpânească emoțiile, să captiveze publicul și să dezvolte competențe practice pentru a se putea exprima cu ușurință în public, să capete încredere în sine, să se exprime coerent și să se facă auzit!
 7. CURSUL DE BLOGGING se adresează celor care își doresc să construiască un blog personal sau pentru serviciu și vor învăța cum să-l folosească, cum să creeze conținutul adecvat pentru obiectivele pe care le urmăresc și cum să promoveze cel mai bine acel conținut.
 8. CURSUL DE FOTOGRAFIE PENTRU ÎNCEPĂTORI este dedicat celor care vor să învețe cum să realizeze fotografii inspirate și de impact. Se adresează celor care au un aparat foto digital și vor să învețe să-l utilizeze mai bine. În cadrul acestui curs participanții vor face cunoștință cu aparatul foto digital, vor învăța regulile de bază în fotografie și își vor selecta și edita fotografiile realizate.
 9. CURSUL DE LIMBA ENGLEZĂ PENTRU ÎNCEPĂTORI se adresează adulților și pensionarilor care vor să învețe limba engleză pentru calculator dar și să se familiarizeze cu noțiunile de bază ale limbii engleze. Cursul va fi livrat de voluntarele Miruna Oprea și Andreea Neagu-Cernat, eleve în clasa a XI-a la Colegiul Al.I.Cuza Focșani.
 10. CURSUL DE HANDMADE se adresează doamnelor și domnișoarelor care își doresc să învețe diferite tehnici de lucru pentru a-și confecționa propriile brățări, cercei, felicitări, semne de carte etc. Cursul va fi livrat de voluntarele bibliotecii.